Algı Yenilikle Buluşuyor

Munich Fabric Start & Bluezone, 3-4 Eylül 2024'te Yaklaşan Sezon İçin Standartları Belirliyor.

  09 Ekim 2024 08:37 Çarşamba
Algı Yenilikle Buluşuyor

Tekstil ticaret fuarı, Sonbahar-Kış 25/26 sezonu için en son trendleri ve inovasyonları duyuruyor ve "Algı" temasıyla cesur bir beyanat sağlıyor. Ticaret fuarlarının daha odaklı hale geldiği bir çağda, Munich Fabric Start bir kez daha fiziksel etkileşim, ilham yaratımı ve iş için bir merkez görevi görüyor. Etkinlik ürünlerden fazlasını sunuyor- kişisel etkileşim, yeni dürtüler ve paylaşılan büyüme için bir alan. Pazar odaklı bir çalışma süresi, hedeflenen odak noktaları ve sürdürülebilir konseptlerle Munich Fabric Start ve Bluezone, tekstil endüstrisinin güncel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış geniş bir portföy sağlıyor. Kaliteden ödün vermeden gelenek ve yenilik arasında bir denge kurarak moda endüstrisinin geleceğini şekillendiriyorlar.

3 ve 4 Eylül 2024'te Munich Fabric Start; The Source, Bluezone ve Keyhouse ile birlikte uluslararası moda endüstrisini bir kez daha Münih'e davet ediyor. " Algı" rehber teması altında etkinlik, Sonbahar-Kış 25/26 için en son trendleri, malzemeleri ve teknolojileri sunan kapsamlı bir program sunuyor. Uluslararası tedarikçilerden yaklaşık 1.000 koleksiyon 40.000 metrekarelik bir alanda sergilenecek ve Münih'in tasarımcılar, ürün yöneticileri ve tüm moda endüstrisi için merkezi buluşma noktası olduğunu bir kez daha teyit edecek. İlk kez, ana etkinlik, bitişikteki Zenith Alanı'nda denim topluluğu için A'dan Z'ye her şeyi sunan " Denimined " ana temasını sahneleyecek olan Bluezone ile uyumlu.

Ağ Kurma ve İlham Yaratımı

Kapsamlı bir konferans sunum programının yanı sıra, yaklaşan Munich Fabric Start sayısız iş ağı bağlantısı imkânı da sunuyor. İlk gün, rahat bir atmosferde sohbetler ve ağ bağlantısı için mükemmel bir ortam sağlayan MUNIQUE Gecesi ile sona eriyor.

Munich Fabric Start Genel Müdürü Sebastian Klinder, “Sürekli değişen bir dünyada, hedefimiz hep açık: kalite ve hizmetten ödün vermeden sektörün ihtiyaçlarına uyum sağlayan bir platform yaratmak. Gelenek ve inovasyonu dengelemek başarımızın anahtarıdır. Amacımız, pazar taleplerini karşılayan doğal, başarılı ve açık bir etkinlik yaratmaktır. Ortaklarımızı ve ziyaretçilerimizi dikkatle dinliyor, yalın yapımızı kullanarak cesurca ve kararlı bir şekilde hareket ediyoruz“ açıklamasında bulundu.

Munich Fabric Start Kreatif Direktörü Frank Junker, yaptığı açıklamada, “Ev sahibi olarak, tekstil ve moda endüstrisini Münih'te bir araya getiriyoruz. Ticaret fuarlarımız etkileşim, yaratıcılık ve değişim üzerinde yükseliyor. Bu, işimizin özüdür. Kendimize sadık kalmak ve güçlü yönlerimize odaklanmak, gelecekte topluluk için güvenilir ve efektif bir platform olmaya devam etmemizi sağlar.” dedi.

Verimlilik ve Esneklik Temel İlkeler

Munich Fabric Start'ın ticaret fuar talepleri ve organizasyonunda artan çözümsüzlük döneminde sağladığı yanıt, ödün vermeden hedefli sıkıştırmadır. Etkinliğin süresini iki güne düşürerek, artan verimlilik ve maliyet düşürme talebini karşılarken aynı zamanda hizmeti ve sürdürülebilirliği eş zamanlı geliştirerek, Munich Fabric Start, tekliflerini bir kez daha optimize ediyor. Platform, Munich Fabric Start, Bluezone, Keyhouse ve The Source 'u kapsayan benzersiz bir gösteri sistemiyle karakterize ediliyor. Sekiz tematik olarak yapılandırılmış alanda, moda endüstrisindeki en son gelişmeler sergileniyor.

Sürekli Olan Sadece Değişim

Moda endüstrisi ani değişimlerle boğuşuyor: salgın nedeniyle üretim kesintileri, tüketici harcamalarının azalmasına yol açan artan yaşam maliyetleri ve yapay zekânın entegrasyonu. Üreticilerden tedarikçilere ve perakendecilere kadar tüm ekosistem bu değişimlerden etkileniyor. Moda endüstrisi bu belirsizliklerle başa çıkmayı öğrendi ve bunları yeni normal olarak benimsedi. "Algı" teması altında Munich Fabric Start, yaratıcılığın kaynağı olarak beşerî duygulara odaklanarak deneyiminden ve bilgi birikiminden yararlanıyor. Bu sezonun trend temaları beşerî duygulara adanmıştır: Dayanıklılık, Bilinçli Rüya, Nazik Güç, Solitaire ve Yeniden Bağlantı.

Dayanıklılık ve Bilinçli Rüya, belirsiz zamanlarda koruma ve güvenliğe duyulan ihtiyacı yansıtırken, aynı zamanda romantizmin geri dönüşünü vurgular. Nazik Güç, çaresizlik ve güçlülük arasındaki karşıtlıktan esinlenerek doğanın bireylere sunabileceği barış ve sinerjiyi ifade eder. Solitaire, keskinliğin, gücün ve ihtişamın geri dönüşünü temsil ediyor- sessiz lüksle karakterize edilen önceki sezonların ardından bir beyanat. Son konsept olan Yeniden Bağlantı, günümüz moda dünyasında birbirini tamamlayan ve ilham veren hem geleneği hem de teknolojiyi kutluyor.

Program Ana Gösterimleri: Li Edelkoort ve Ayrıcalıklı Uzman Derslikler

Munich Fabric Start 2024'ün özel bir ana gösterimi, dünyanın en ünlü trend tahmincilerinden biri olan Li Edelkoort'un uzman özel derslikleri. 4 Eylül 2024 Çarşamba günü, iki saatlik bir sunumda moda ve tekstildeki gelecekteki gelişmelerinin yanı sıra Sonbahar/Kış 25/26 sezonu için renk trendlerini sunacak. Bu etkinlik, modanın geleceğine ilgi duyan herkes için temel bir ilham kaynağıdır. Bu uzman dersliklerin biletleri etkinlik öncesi Munich Fabric Start web sitesinden satın alınabilir.

Bir diğer ana gösterim ise amfori'nin endüstri ve sürdürülebilirlik uzmanlarıyla 3 Eylül 2024 Salı günü saat 14:00'te 7. Salon'daki konferans derslik forumunda gerçekleştirilecek olan "Moda Endüstrisinde CSDDD Zorluklarıyla Nasıl İş birliği İçinde Başa Çıkılır" konulu panel oturumu olacak.

Gösterinin ilk günü, Karin Schmitz ile 12:00-13:00 saatleri arasında MOC'nin K1'inde Peclers Paris'in "Kadın Moda Trendleri FW 25-26: Azaltma, Katılık vs. Duygusallık, Yaratıcılık" başlıklı trend sunumuyla tamamlanacak. İkinci gün, Beşikten Beşiğe Ürün İnovasyonları Enstitüsü’nün Küresel Giyim, Tekstil ve Ayak Giyimi Lideri Nienke Steen, 11:30'da (Trend Konferans Derslikleri | Keyhouse – 7. Salon) döngüsel ekonominin moda endüstrisinde nasıl uygulanabileceğini sunacak.

Kapsamlı program, 17:00- 18:00 saatleri arasında (Trend Konferans Derslikleri | Keyhouse – Salon 7) TrusTrace'den Marianne Uddman’ın katılımı ve Shape Innovate'ten Muchaneta ten Napel'in moderatörlüğünde Dijital Ürün Pasaportu ve tedarik zincirindeki şeffaflığın önemi üzerine bir oturumla sona erecek.

Sürdürülebilirlik ve İnovasyona Odaklanma

Sürdürülebilirlik birçok tartışmanın merkezinde yer alır ve Munich Fabric Start 2024'te anlamlı bir yere sahiptir. Sayısız derslik ve panel, sürdürülebilir ve döngüsel bir moda endüstrisinin zorluklarını ve fırsatlarını ele alacaktır. Örneğin, Sürdürülebilir İnovasyonlar küratörü Simon Angel, daha sürdürülebilir bir endüstriye katkıda bulunabilecek inovatif malzeme çözümlerini tartışacak. Sürdürülebilirlik stratejilerinin otomasyonu ve dijitalleştirilmesi de çeşitli uzman dersliklerin ve atölyelerin odak noktası olacak ve ileriye dönük çözümlerin değişimi ve tartışılması için değerli bir platform sağlayacaktır.

Kumaşlar: ALBINI GROUP, SERIDE, GETZNER, ANTIK DANTEL, BELLANDI, BLOOMATI, LIMONTA, RIOPELE, PONTOGLIUO, ECOPEL PELTEX, EKOTEN, GETZNER, LENZING, LIBERTY, LISA, MANTECO, PAULO DE OLIVEIRA, STYLEM TAKISADAOSAKA, THERMORE, BESTE BTD, ve YÜNSA dâhil olmak üzere 500'den fazla uluslararası tedarikçi, tüm giyim segmentleri için en son malzeme yeniliklerini sergileyecek. Yün ve pamuktan ipek ve karışımlara ve ayrıca işlevsel elyaflara kadar modaya uygun dokuma ve örme kumaşların eksiksiz yelpazesi vitrine çıkacak.

Eklemeler: CADICA GROUP, EU FENILI, FRAMELESS, GRAF & CO, KNOPF SCHÄFER, MAINETTI, MAXIM LABEL AND PACKAGING, NILÖRN, QST EUROPE, RIBBONTEX, SHINDO, STUDIO NINE, TRIMCO GROUP, TEXCART, UNIZIP, WE NORDIC, ve YKK GERMANY, dâhil olmak üzere yaklaşık 150 lider tedarikçi, düğmeler, kurdeleler, fermuarlar ve diğer aksesuarlardaki en son trendleri sunacak. Bu alan, koleksiyonları için özel bir şey arayan tasarımcılar için bir zengin bir hazine.

Bluezone: Bluezone, denim, sokak ve spor giyim endüstrileri için küresel bir ana etkinliktir. "Denimined" sloganı altında, yaklaşık 100 uluslararası denim fabrikası ve üreticisi, bitişikteki Zenith Area'nın 6 & 7 numaralı salonlarında en son yeniliklerini ve trendlerini sergileyecek. Eylül ayındaki katılımcılar arasında SHARABATI, ORTA, TEJIDOS, ROYO, BOSSA, CALIK, NAVEENA, PANTHER DENIM / TAT FUNG, BERTO, VELCOREX, KT TRIMS, DENIM AUTHORITY, ISKO, STROM DENIM, MONSTER, ADVANCE DENIM, ve KIPAS yer alıyor.

Tasarım Stüdyoları: Atrium 4 / Studio 1'deki E 119 ve F 111 odalarındaki yeni konumunda bulunan Tasarım Stüdyoları alanı, yaratıcı girdiler ve yenilikçi tasarımlar sunuyor. Dünyanın dört bir yanından tekstil tasarımcıları ve trend ofisleri, AMANDA KELLY, BERNINI STUDIO, BLUE STUDIO, BOGGIA DISEGNI, BUNTASTIC, CIRCLELINE, DESIGN STUDIO FLUXUS, FUSION COPENHAGEN, IMAGO STUDIO, LICA DESIGN, LE STUDIO COPENHAGEN, LETI, MUSTICSTYLE, ve ZISSER dâhil olmak üzere baskılar ve desenler için en son gelişmelerini sunacaklar.

ReSOURCE: Çevre dostu ve sorumlu bir şekilde üretilen tekstiller için bu platform, moda endüstrisinde sürdürülebilir çözümlere yönelik artan talebe bir yanıttır. 70'ten fazla katılımcı, şeffaflık, adil çalışma koşulları ve ekolojik sorumluluk ihtiyacını ele alan yenilikçi çözümler ve malzemeler sunuyor. Bu yıl, Munich Fabric Start, ReSOURCE'u ticaret fuarının merkezi bir unsuru olarak kullanarak sürdürülebilirliğe daha da fazla vurgu yapıyor.

The Source: en son tedarik hizmetleri ve giyim üretimiyle ilgili ürünlerini ve hizmetlerini sergileyen seçilmiş giyim üreticilerinin platformudur. MOC'nin 2. Salonunda yer alan bu platform, markalar, etiketler ve perakendeciler için tek-duraklı tedarik platformu olarak hizmet vermektedir. Katılımcılar arasında şunlar yer almaktadır: OTS, TOP TRENDS, AGELINA, DMISS TEXTILE GROUP, DISHANG GROUP, EAST, EVOTEKS, JIAXING MIRACLE FASHION, KIKIS, KREATEKS, LAGOON LIMITED, NEW LOOK FASHION, ve 3 FASHION.

Keyhouse: Keyhouse, bu Eylül ayında Kesselhaus'taki yenileme çalışmaları nedeniyle geçici olarak Zenith Salonuna (Salon 7) entegre edilen interaktif bir think tank düşünce kuruluşunda çığır açan akıllı tekstiller, geleceğin kumaşları ve yeni teknolojiler sunmaktadır. KEYHOUSE, inovasyon ve sürdürülebilirliğin bir araya geldiği Munich Fabric Start'ın ana merkezidir. Bu edisyondaki çok sayıda katılımcı arasında ARCHROMA, BROTHER INDUSTRIAL, CENTRIC SOFTWARE, COLEO, CRADLE TO CRADLE CERTIFIED, DQS, FELDE FIBRES, HAELIXA, HILO, HS NIEDERRHEIN, IMPULS, MOMENTUM, MONTEGA CHEMICAL SOLUTIONS, NIL TEXTILE, OFFICINA +39, SHAPE INNOVATE, SÄNTIS TEXTILES, TEX.TRACER, TORAY INTERNATIONAL EUROPE, WKS, ve YOONA yer alıyor.

Sürdürülebilir Yenilikler: Bu platform, 2016'dan beri Keyhouse'un temel bir bileşeni oldu ve genç tasarımcıların vasatın üzerine çıkan malzeme geliştirmelerini sergilemeleri için bir sahne sağladı. Bu Eylül ayında, Zenith Salonu'nda da sektör için gerçek çözümler sunan en ileri görüşlü tekstil inovasyonlarından bazılarını sunacak. Katılımcılar: BIOTEXFUTURE, TRANSITIONLAB, FABULOUS FUNGI, KNIT IN MOTION, RIETGOED, STUDIO JORIS DE GROOT, ve STUDIO TJEERD VEENHOVEN.

Kapsamlı trend, inovasyon ve sürdürülebilir çözümler sunan Munich Fabric Start 2024, uluslararası moda ve tekstil endüstrisi için temel bir etkinliktir. Yüksek kaliteli katılımcıların, ilham verici uzman derslik sunumlarının ve benzersiz bir atmosferin birleşimi, Avrupa'nın kalbindeki fuarı bir tek-duraklı kaynak edinme çözümlerinden biri haline getiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.