Yeni Nesil Rieter Ring İplik Makinası G 38 Sınırları Yeniden Tanımlıyor

28.000 devir/dakikalık en yüksek iğ devriyle G 38, maksimum rekabet gücü sağlar.

  22 Temmuz 2024 10:44 Pazartesi
Yeni Nesil Rieter Ring İplik Makinası G 38 Sınırları Yeniden Tanımlıyor

Ring ve kompakt iplikçilikte maksimum üretim, sadece en yüksek iğ devirlerinin sunulması anlamına gelmez Makina duruş sürelerini ciddi oranda azaltarak, önemli üretim avantajları da elde edilebilir. İşte burada, ring iplik makinası G 38'in yeni sürümü (modeli) öne çıkmaktadır.

Ring iplik pazarı büyük ve oldukça rekabetçidir. Bu son derece rekabetçi pazarda başarılı olmak isteyen iplikhanelerin üst düzey verimliliğe sahip olması gerekir. En yeni ring iplik makinası G 38, yeni teknik çözümleri temel alarak maksimum üretimi sağlarken, enerji tüketimini düşürerek verimlilik konusundaki iddiasını sürdürmektedir.

Son nesil Ring iplik makinası G 38'in son sürümünün öne çıkan özellikleri: Takım çıkarma döngü süresi sadece 90 saniye olan yeni takım çıkarma sistemi, SERVOdisc ile %12 daha hızlı kops nakli ve iplik kopuşu oranını azaltmak amacıyla iplik gerilme piklerini dengeleyen yeni kısa balon ayarı. 28.000 devir/dakikalık en yüksek iğ devriyle G 38, tüm iplik numarası yelpazesi için ring ipliği ve kompakt iplik üretiminde maksimum rekabet gücü sağlar.

90 Saniyede Takım Çıkarma Üretimde Artış Sağlar

G 38’in (Şek. 1) son derece güvenilir en son otomatik takım çıkarma sistemi; tutucular, masuralar ve kops tablalarının mükemmel uyumuyla tüm takım değiştirme prosesi basamaklarının hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Yeniden tasarlanan takım çıkarma sistemi, döngüsünü sadece 90 saniyede tamamladığından (Şek. 2), G 38'in önceki sürümüne ve tüm bilinen rakiplere kıyasla sürenin %25 kısalması anlamına gelir. Avantaj özellikle kalın iplik numaralarında belirgindir. 1.824 iğli bir makinada iplik numarası Ne 10 için yıllık üretim kazancı yedi ton olurken, Ne 20 için bu değer 3,1 tondur.

%12 daha hızlı Kops Nakli

Autoconer X6 bobin makinası ile bağlantılı yeni kops taşıma sistemi SERVOdisc, önceki çözüme göre %12 daha hızlıdır. Bobin makinasına dakikada 45 adede kadar kopsu doğrudan iletir. Bu açık raylı sistem, sonraki takım çıkarma döngüsü başlamadan tüm kopsu zamanında uzaklaştıracak kadar hızlıdır. Bu, çok kalın iplik numaralarından dolayı, kısa eğirme döngülerine sahip uzun makinalar için önemlidir. Optimize edilmiş SERVOdisc daha da güvenilirdir ve daha az bakım gerektirir. Entegre RFID çipli Smarttray akıllı kops tablaları, Rieter bobin makinası Autoconer X6'ya bağlantı sistemiyle birlikte sunulmaktadır.

%2'ye Varan Oranda Üretim Artışı

Ring ipliği üretimindeki sınırlayıcı faktörler, iplik gerginliğindeki pik değerlerdir ve ring ve kopçaya etki eder. Dolayısıyla, en önemli hususlardan biri, kops oluşumu sırasında yüksek gerginlik değerlerini dengelemektir. Kısa balon ayarı bu oranları optimize eder ve daha az iplik kopuşu ile daha uzun kopça kullanım ömrü gibi net avantajlar sunar. Diğer yandan, kısa balon ayarı, iplik kopuşu oranını sabit tutarken, iğ devrinin %2'ye kadar artırılmasını sağlamaktadır.

Daha Esnek İplik Üretimi için Günümüzün Önerisi Yeni Nesil G 38

Yeni G 38, tam elektronik veya yarı elektronik sistemle sunulmaktadır. Her iki versiyonda da iğ devri, iplik bükümü ve iplik büküm yönü (Z veya S), ek mekanik ayar olmadan elektronik olarak değiştirilebilmektedir. Tam elektronik makinada iplik numarası, panel üzerinden elektronik olarak değiştirilebilmektedir.

Premium Bireysel iğ izleme sistemi (ISM), artık tüm uygulamalarda her ring iplik makinasında standart olarak sunulmaktadır. Bu sistem, operatörün verimli bir şekilde yönlendirilmesi ve doğru çalışmayan iğlerin kolaylıkla tanımlanması açısından büyük bir avantaj sağlamaktadır. ISM premium, işçilikle ilgili zorlukları azaltırken, yüksek kaliteli iplik üretimi açısından tam otomatik robot ROBOspin için ön koşuldur.

Kurulan bir milyon üniteyle müşterilerimiz, ilave kompaklama aparatları COMPACTdrum ve COMPACTapron'un iplik kalitesi ve performans açısından getirdiği faydaları net bir şekilde görmektedir. Kompakt, şantuklu veya özlü iplik üretimine esnek dönüşüm, ring iplik makinası G 38'in getirdiği büyük bir avantajdır.

Rieter Hakkında

Rieter, iplikhanelerde kısa elyaftan iplik üretimine yönelik sistemler için dünyanın önde gelen tedarikçisidir. Merkezi Winterthur'da (İsviçre) bulunan şirket; doğal, suni ve sentetik elyaf ve bunların karışımlarını en uygun maliyetle ipliğe dönüştürmek için kullanılan makinaları, sistemleri ve komponentleri geliştirmekte ve üretmektedir. Rieter'in ileri eğirme teknolojisi, kaynakların kullanımını en aza indirerek, tekstil değer zincirinde sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaktadır. Rieter, 225 yıldan uzun süredir faaliyet göstermektedir. On lokasyonda 18 üretim tesisi bulunmaktadır ve yaklaşık %16'sı İsviçre'de bulunan 5.100 civarında küresel bir iş gücünü istihdam etmektedir. Rieter, İsviçre SIX Borsasında RIEN koduyla işlem görmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.