Uster Kumaş Asistanı – Kaliteli Bilginin Tüm Hikayesi

Otomasyonlu veri hazırlama, zamandan tasarruf sağlar ve karar alma güvenliğini sağlar.

  17 Ağustos 2023 08:39 Perşembe
Uster Kumaş Asistanı – Kaliteli Bilginin Tüm Hikayesi

Yeni Uster Kumaş Asistanı, Uster kumaş kontrol sistemlerinden gelen kalite verilerinin otomatik olarak işlenmesi, analiz edilmesi ve görselleştirilmesi için merkezi bir platformdur. Üç değer modülü -Yapay Zekâ Sınıflandırması, Kalite Raporlaması ve Merkezi Yönetim- kumaş üreticilerine kalite, zamandan tasarruf ve operasyonel mükemmelliği sağlama konusunda tüm hikâyeyi sağlar.

Uster'in kumaş denetimi alanındaki en son yeniliği, fabrikada denetlenen her kumaş rulosundan kalite performans verilerinin kullanıcı dostu bir özetini sunan çevrimiçi bir araçtır. Bir dizi istatistiksel analiz araç yelpazesi, çeşitli grafikler, histogramlar veya trend diyagramları aracılığıyla temel bilgileri vurgular. Yeni Uster Kumaş Asistanı ile manuel verilerle uğraşmanıza gerek yok. Her şey otomatik olduğundan, karar verme kumaş üreticileri için daha basit ve çok daha hızlıdır.

Sınıflandırma ve Raporlama Görevleri

Kumaş Asistanı, üç değer modülü sunar. Yapay Zekâ Sınıflandırması, sistemin merkezinde yer alır ve insan operatörlerin asla yakalayamayacağı düzeyde doğruluk ve performans seviyeleri sağlar. Yapay Zekâ, Uster Fabriq Vision ürünleri tarafından oluşturulan her görüntüye kodlar ekler. Bu Yapay Zekâ Sınıflandırması olmadan, fabrika personelinin bir veri analizi yapmak amacıyla bir bilgisayardaki her kusura kod eklemek için zaman ve çaba harcaması gerekecekti. Yapay Zekâ, veri sınıflandırmasının tamamen otomatik olduğu anlamına gelir, böylece üreticiler manuel yöntemlerle harcanan süreden %80'den daha fazla tasarruf edebilir.

Kumaş Asistanı ile eski moda manuel veri toplama ve analizi geçmişte kalıyor. Kumaş Asistanı, bağlı Uster kumaş kontrol sistemlerinden gelen tüm bilgileri otomatik olarak toplar ve en anlamlı verileri hesaplamak için akıllı analiz prensiplerini uygular. Kalite Raporlama değer modülü, yöneticilerin ileri teknolojinin garantili keskinliğine dayalı olarak en önemli kararlara odaklanmasını sağlar.

Sinerjilerden Yararlar

Kumaş Asistanı, Yapay Zekâ Sınıflandırması ve Kalite Raporlama'dan gelen tüm verileri birleştirir. Kusurların sınıflandırılmış ayrıntılarını denetim verilerinin akıllı analiziyle birleştirmek, üreticilere değerli bir avantaj sağlar: Kumaş Asistanı yalnızca sorunlara ilişkin uyarılar vermekle kalmaz, aynı zamanda bir sorunu hem tanımlayarak hem de yerini tespit ederek bir aşama daha ileri gider. Bu, sürekli ve sistematik iyileştirmelerin yapılmasını sağlamak için gereken bilgi birikimidir.

Yapay Zekâ Sınıflandırması ve Kalite Raporlama'dan gelen verileri birleştirmek, değer modüllerinin tüm gücünü ortaya çıkarır. Gerçek etki, otomatik olarak analiz edilen anlamlı verilerden gelir. Uster Teknolojileri Kumaş Kontrol Ürün Müdürü Michelle Salg, "Yapay zekâ sınıflandırması ve Kalite Raporlamasından gelen sinerjileri kullanmak, üretim ve kalite departmanındaki tüm paydaşlar için işletme değerini en üst düzeye çıkarıyor" diyor.

Merkezi Verimlilik

Kumaş Asistanı, yöneticilerin üzerindeki gereksiz iş yükünü azaltarak kârlı üretimi yönlendirmeye odaklanmalarını sağlar. Üçüncü değer modülü olan Merkezi Yönetim, gerekli tüm veriler yönetici masasında birleşik bir platform üzerinde gerçek bir zaman tasarrufu avantajıyla sunulduğu için bu avantajı açıkça ortaya koyuyor. Bu, makine alarmlarını kontrol etmeye veya bitmiş ruloları belirlemeye gerek olmadığı anlamına gelir. Tüm bağlı Uster sistemleri için kumaş kontrol bilgileri, bu merkezi platformda zaten hazırdır.

“Günlük binlerce metre kumaş üreten müşterilerimiz var. Merkezi Yönetim veya Kumaş Asistanı’nın tam yeterlilikle onlar için yarattığı farkı hayal edin" dedi, Salg ve ekledi, "Bu sadece çok sayıda makineyi yönetmekle ilgili değil, aynı zamanda tüm üretimin kalitesini de kontrol etmekle ilgili." Yönetici ekranındaki gösterge kontrol paneli, kusur sayısını, devam eden ürün ve siparişleri, ruloların başlangıç ve bitiş zamanlarını ve performans kopma sürelerini bir bakışta gösterir.

Vazgeçilmez Asistan

Kumaş kontrolünden elde edilen veriler, kararlar için sağlam bir temel olarak güvenilir bir tablo oluşturur. En yenilikçi donanım, tutarlı ve verimli kusur tespiti için– dakikada 1.000 metreye varan hat çalışma hızlarında– üretime sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir. Bundan sonra görevi Uster Kumaş Asistanı devralır.

Otomasyon, Kumaş Asistanı’ndaki akıllı makine öğrenimi teknolojisi sayesinde kullanıcıların deneyimlerini son derece esnek bir şekilde kendi fabrika organizasyonlarına uyacak şekilde özelleştirmelerine de olanak tanır. Kumaş üreticileri için daha fazla verimlilik ve üretkenliğe giden vazgeçilmez bir yoldur.

Uster Teknolojileri Hakkında

Uster Teknolojileri, elyaftan kumaşa dünyanın lider kalite yönetimi çözümleri sağlayıcısıdır. Yüksek teknoloji araçları, sistemleri ve hizmetleri, kalite kontrol, öngörü, belgelendirme ve optimizasyonu kapsar. Portföy, elyaflar, kesikli elyaf ve filament iplikler, kumaşlar ve dokunmamış kumaşlar için kalite yönetimi, laboratuvar testleri ve hat-içi süreç kontrol araçlarını içermektedir.

Tekstil ticareti için benzersiz küresel ölçütler olan Uster Statistics, eğitim, danışmanlık ve dünya çapında satış sonrası hizmetleri içeren katma değerli hizmetler portföyünü tamamlar. Uster felsefesi-her zaman ‘kaliteyi akılda tutarak’ pazar ihtiyaçlarını karşılayarak yeniliği ileriye taşımayı amaçlar. Uster Technologies'in merkezi Uster, İsviçre'dedir ve dünya çapında faaliyet göstermektedir. Uster (İsviçre), Knoxville (ABD), Suzhou (Çin) ve Caesarea'da (İsrail) büyük pazarlarda ve Teknoloji Merkezlerinde satış ve servis yan kuruluşları bulunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.