Son on yılda iplik üretiminde vazgeçilmez hale gelen suni ve sentetik elyaflar, günümüzde kesik elyaf tüketiminin yüzde 40'ından fazlasını üstleniyorlar. Trützschler, sürekli artan kalite ve verimlilik beklentilerini karşılayan suni ve sentetik elyaflar için oldukça özel makineler geliştirerek bu eğilimi destekledi ve akıllı tarak TC 19i, 2019'da piyasaya sürüldü. TC 19i şu anda suni ve sentetik elyaf işleme için uluslararası bir ölçüt haline geldi. Asya, Avrupa ve Orta Doğu'daki büyük tekstil pazarlarından elde edilen sonuçlar ortada: müşteriler üretkenliği yüzde 20 ila 100 artırırken kaliteyi (IPI) yüzde 20 ila 55 oranında artırabildiler.
Acarsoy Tekstil, TC 19i ile Modernizasyon Yapacak
Bursa’da bulunan önemli iplik üreticisi Acarsoy Tekstil, suni ve sentetik elyaflar için TC 19i ile neler yapılabileceğinin güçlü bir örneğidir. Şirket, iki üretim tesisinde günlük 65 ton iplik üretim kapasitesine sahiptir ve geniş bir pamuk, keten, polyester, viskoz, modal ve liyosel elyaflarından iplik üretmektedir. İşlemleri arasında halka, kompakt, hava jeti, açık uçlu, core spun ve siro spun teknolojileri bulunmaktadır. Acarsoy Tekstil'deki uzmanlar, Trützschler TC 19i taraklarının yüzde 100 viskoz ipliği (Ne 20 ila 28) için ikinci hava jeti hattına takılması sırasında ilk başta şüpheciydi. Operasyon ve bakım müdürlerinden oluşan ekibin yanı sıra Genel müdür Bülent Değirmencioğlu, TC 19i bu kadar yüksek hızda çalıştığında gerekli kalite seviyesinin korunup korunamayacağından emin değildi. Ancak, TC 19i ile yüzde 60 daha hızlı üretim yapabildiler ve daha açık kesim rakamları ilk hatta göre yüzde 50 daha düşüktü. Bu etkileyici sonuçların ışığında Acarsoy Tekstil artık işletmesindeki diğer makinelerini de TC 19i ile modernize etmeyi düşünüyor.
İplik Kusurlarları Azaldı
TC 19i'yi suni ve sentetik elyaflar için test eden üreticilerin her biri, önceki makinelere kıyasla üretkenliği artırmayı ve iplik kusurlarını azaltmayı başardı. Elbette, bireysel veriler müşterinin özel uygulama, hammadde ve prosesine bağlı olarak değişir - ancak TC 19i her seferinde başarıya ulaştı. Bu başarı büyük ölçüde, suni yapay elyaf uygulamalarının gereksinimlerini karşılamak için özel olarak uyarlanmış T-GO aralık optimizasyon tekniği ile mümkün kılınmıştır.
1 Stainless steel comb instead of screen fabric
2 Stainless steel cleaning flap
3 Stainless steel reserve trunk
4 Segmented feed tray
5 Special opening rollers for higher speeds
6 Stainless steel reserve trunk
7 More carding and less cleaning elements
8 WEBFEED with a large needle roller
9 T-CON 3 and T-GO Gap Optimizer for man-made fibers
10 Additional deflection roller
11 New doffer clothing TCC NovoDoff 3211″
TC 19i'nin tasarımından sorumlu Christoph Leinders, "Pamuk işleme için, çok dar bir taraklama aralığı genellikle tarama verilerini avantajlandırır- ancak bu suni ve sentetik elyaflar için geçerli değildir" diyor. “T-GO boşluk optimize edicimiz, makinenin işlenen suni ve sentetik elyaf malzeme, karışım veya uygulama için her zaman mümkün olan en iyi tarama aralığını korumasını sağlamak için gelişmiş, akıllı sensör teknolojisini kullanıyor. Bu, TC 19i'ye rakiplerimizin makinelerine göre büyük bir avantaj sağlıyor. Her zaman net tarama aralığını biliyoruz ve bunu, sentetik elyaflar için özel olarak geliştirdiğimiz algoritmaları kullanarak üretim sırasında ayarlayabiliyoruz. Bu, değişen çevresel koşullar veya bireysel operatörün beceri seviyesindeki farklılıklar anlamına gelir-artık tarama aralığı ayarını etkilemiyor - bu nedenle kalite seviyeleri sabit kalıyor. " Suni ve sentetik elyaflar için T-GO boşluk optimize edicinin çalıştırılması, pamuğun muadili olduğu kadar kolaydır. Ekranda yalnızca birkaç tıklama yeterlidir ve her uygulama işlemi veya yeniden garnitur işlemini takiben zaman alan şapka ayarlamalarına gerek yoktur.
Yeni ve Kanıtlanmış Özelliklerin Mükemmel Performansı
Suni ve sentetik elyaflar için TC 19i'nin mükemmel performansı, birçok yeni ve kanıtlanmış özellik sayesinde mümkün olmuştur. Örneğin doffer garnitür tekniği NovoDoff 32, Almanya'nın Kara Orman bölgesinde bulunan Trützschler'in bir yan kuruluşu olan Trützschler Card Clothing tarafından suni ve sentetik elyaflar için özel olarak geliştirilmiştir. Mühendisleri, garnitür işlemini daha sağlam ve dayanıklı hale getiren ve bakım gereksinimlerini azaltırken kaliteyi daha da artıran yeni bir işlem teknolojisi icat etti. Tabii ki, yeni taraklama, uzun yıllar boyunca suni ve sentetik fiber uygulamalarında performansını kanıtlamış olağanüstü özellikleri koruyor. Elyaf besleme ünitesindeki tüm metal levhalar ve tarama işlemine akış sırasında tüm metal saclar, sentetik elyafların optimum akışını sağlamak için paslanmaz çelikten yapılmıştır. Silindir ve doffer tamamlayıcı parçaları, yüksek hassasiyetli, elokside alüminyumdan yapılmıştır. Paslanmaz çelik istif borusu ve istif tablası, şerit istifleme sırasında hassas şerit izleme işlemine olanak verir. Ve TC 19 ön açıcılar, özel iğneleme ve yüzey tesfiyesi ile büyük bir ruloya sahiptir. Bu, geleneksel garnitürlere sahip silindirlere kıyasla iplik kusurlarını (IPI) yüzde 30'a kadar azaltmayı mümkün kılarken, iğneli silindirin ortalama ömrü geleneksel bir silindirden yirmi kat daha uzundur. Suni ve sentetik elyaf iplik üretimi için önem kazandıkça, TC 19i, geniş bir uygulama yelpazesinde değerli performans sunan yeni ve güçlü bir taraktır. Dünyanın dört bir yanındaki iplik fabrikalarındaki müşteriler, suni elyaf işleme için bu yeni kıyaslamadan yararlanıyor ve üretkenliği, verimliliği ve kaliteyi artırarak rakiplerinin önüne geçiyor.