BLC Group Tekstil, tekstil boyası, gıda, geri dönüşüm ve turizm sektörlerinde faaliyetlerine devam ediyor. Dünya gazetesine verdiği mülakatta BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu 2021’e iddialı hedeflerle girdiklerini söyleyerek “Tekstilde 3 milyon euro’luk teknoloji yatırımımızı hayata geçiriyoruz. Kapasite artışı ve otomasyon yatırımıyla Çabasan Tekstil’de aylık üretim kapasitemiz bin 200 tona ulaşacak. Çin ve Hindistan’dan alım yapmaktan vazgeçen büyük gruplar Ülkemize yönelmeye başladı. Bu talebin Türkiye’ye ve tekstilin kalbi Kahramanmaraş’a yönelmesiyle hem Kahramanmaraşlı ihracatçılar hem BLC Group olarak önemli büyüme oranları yakalayacağız.” dedi.
Siparişler Türkiye’ye Kaydırıldı
Grup olarak bu yıl yüzde 50 büyüme hedeflediklerini bildiren Balcıoğlu, “Büyük markalar dahil tüm faaliyetlerini Çin üzerinden gerçekleştiren ülkeler, virüs sebebiyle bize yöneldiler. Önceleri 2-3 firma ya da sadece İstanbul merkezli çalışan global markalar, bugün bizlerden de destek istiyor. İhracatta sipariş başı talep 2-3 tırken şimdi 10 tıra çıktı. Bu hem gurur verici hem yetkinliklerimizi ortaya koyabilmemiz için büyük fırsat.” şeklinde konuştu. Güvenilir kaynak arayan Avrupalıların tekstil ve demir-çelikte Türkiye pazarına yöneldiğini belirten Balcıoğlu, bu durumun Kahramanmaraş bölgesi ihracatına da yüzde 40-50’lik artışla katkı sağlayacağını vurguladı.
Yeşil Mutabakat'a hazırlık çalışmaları sürüyor
Son yıllarda atık yönetimi ve geri dönüşüme dolayısıyla döngüsel ekonomiye önemli yatırım yaptıklarını anlatan Balcıoğlu, Yeşil Mutabakata hazırlık çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi. Çok uzun zamandır üzerinden durdukları ve çok önem verdikleri bir konu olduğunu belirten Balcıoğlu, "Ürünlerimizi daha çevreci, daha ekolojik ve geri dönüşüme uygun yaklaşımla hazırlamanın yanı sıra doğal gaz çevrim santrali, temiz enerji kullanımı ve şirket araçlarının bu sisteme göre güncellemesine kadar birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Geri Dönüşüm Alanında Çalışıyoruz
Geri dönüşüm ve döngüsel ekonomiye dair Gaziantep Üniversitesi Teknokent ile bir anlaşma imzaladıklarını açıklayan Balcıoğlu, “Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı daha da ileri seviyelere taşıyacağız. Geri dönüşüm alanındaki çalışma ve yatırımlarımızı katlayarak artıracağız. Bu uygumalar tüm işletmelerimizde hakim olacak.” ifadelerini kullandı.
BLC Group olarak portföylerinde yer alan ürünleri çevreci ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmeye yıllar önce başladıklarına dikkat çeken Balcıoğlu, bu sayede dünya modasına yön veren markalar tarafından da uzun zamandır sipariş aldıklarını aktardı. Geri dönüştürülmüş elyaflardan ve atıklardan hazırladıkları koleksiyonlarının dünyaca ünlü markalar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Balcıoğlu, "Dünyaca ünlü bir moda markası ile geri dönüştürülmüş malzemelerden yaptığımız ürün gamı üzerine görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye’de yeşil yaprak sertifikasına sahip iki şirketten biriyiz. Geri dönüşüm koleksiyonumuz marka tarafından çok beğenildi ve kendileriyle yakın temastayız. Karbon ayak izini silen ciddi proseslere sahibiz. Döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı ilke edindik.” dedi.