Yüksek iplik kalitesi, çalışanların bir iplik fabrikasındaki mevcudiyetine ve deneyimine giderek daha az bağımlı hale geliyor. Günümüzde fütüristik tesis çözümlerinden ve akıllı makine sistemlerinden önemli ölçüde etkilenmektedir. İplik dünyasında, süreçleri kısaltma opsiyonu ve dolayısıyla üretimdeki harcamaları azaltma seçenekleri giderek daha bağlantılı hale geliyor. Bir örnek, şu ana kadar tüm rakip çözümlerden üstün olan Trützschler'in IDF entegre cer makinesidir. Şu anda müşterilerimizin zihnini yoğun bir şekilde meşgul eden iki önemli avantajı birleştirmek için kullanılabilir. Birincisi, proseslerin kısaltılması, daha düşük personel sayısının mümkün olduğu anlamına gelirken, IDF aynı zamanda, düşük kaliteli hammaddeden yüksek kaliteli ipliklerin eğrilmesi için artan talebin üstesinden gelmek için bir çözüm sunar.
Kısa Elyaflar Kullanılıyor
Trützschler, özellikle open end iplik sektöründe kullanılan elyaf uzunluklarının gittikçe kısalması eğilimini yıllardır izliyor. 2003 yılında müşterilerimizin open end iplik tesislerinde ortalama elyaf uzunluğu 28,5 mm idi, bugün sadece 26 mm. Bu, dikkate değer bir düşüş. Bunun nedenleri çok çeşitli olabilir ve pamuk yetiştirme ve hasat yöntemleriyle ilgili olabilir. Bununla birlikte, önemli bir husus, iplikhaneler üzerindeki ekonomik baskının ve üretim maliyetlerinin artması ve bu da daha kısa elyafların kullanılmasına yol açmasıdır.
Trützschler'de IDF'nin Gelişim Geçmişi
Optimize edilmiş süreçlerin pazarda yer alması zaman alır. Bunun nedeni, kısalan proseslerin başlangıçta iplik fabrikasında bir zorluk teşkil etmesidir. Mukavemet, elastikiyet veya görünüm gibi işleme parametreleri açısından aynı iplik kalitesinin elde edilmesi sağlanmalıdır. Doksanlı yılların ortalarında, IDF gelişiminin başlangıcında, ipliğin yüzde 100 teleften üretilebileceği düşünülemezdi, ancak bugün durum kesinlikle budur. Bu aynı zamanda büyük penye fabrikalarının kendi atıklarını değer zincirine dahil etmeleri ve katma değerle pazara sunmaları için bir seçenektir. Trützschler, bu gelişmeyi önemli ölçüde ilerletti ve TC 11 tarak makinası için İspanyol pazarı gereksinimlerine dayalı olarak IDF sistemini 1999 yılında uygulamaya koydu. Sonraki yıllarda, sürekli olarak geliştirildi ve iyileştirildi.
2013'te Trützschler temel bir revizyon sundu: Entegre Cer IDF 2. Özel özellik, iki çekim bölgesinin bire indirgenmesiydi. Böylelikle IDF 2, müşterilerimizin bir yandan üretim maliyetlerinin düşürülmesi için artan acil taleplerine, diğer yandan da düşük hammadde kalite seviyesine rağmen yüksek kalite standardına cevap vermektedir. Bunun nedeni, yalnızca 1 bölgeli çekim sisteminin özellikle düşük çekimlere izin vermesidir ki bu, özellikle kısa liflerin işlenmesinde kesin başarının garantisidir.
Çekim Sistemlerinde Belirgin Farklılıklar
IDF 1 ve IDF 2 arasındaki temel fark, çekim sisteminin kendisindedir. Deneyimler, düşük toplam çekimlerin başarının anahtarı olduğunu göstermiştir - özellikle genellikle rotor iplikçiliğinde kullanılan kısa elyaflı pamukta. Ancak, bu küçük taslağı ön çekim ve ana çekim olarak bölmek, avantajlardan çok dezavantajlara yol açar. Örneğin, hedef 1,15'lik bir ara çekim kullanarak 1,3 kat toplam çekim elde etmekse, ana çekim için yalnızca 1,13'lük bir taslak kalır (1,15 * 1,13 = 1,3). Bu, tesviye dinamiğinin yüzde 13 ile sınırlı olduğu anlamına gelir. Bu, kısa dalga değişkenlerine yanıt vermek için çok düşüktür. Karşılaştırma için: Regüleli cer ile ana çekim ve dolayısıyla seviyeleme aralığı genellikle yüzde 400'ü aşıyor.
IDF 2'de ön çekim ortadan kaldırılarak, tüm işlem tek bir çekim bölgesinde gerçekleşir. Böylece tesviye aralığından tam olarak faydalanılır. Değişkenler ideal olarak bu şekilde telafi edilir. İki parametrenin aynı anda optimize edilmesi gerekiyorsa, teknolojik olarak daha iyi ayarı bulmak çok daha zordur. Bunun nedeni, ön çekim ve ana çekim ayarındaki farklıık ve sürekli olarak materyallerdeki farklılaşmaya adapte edilmesi koşuludur. IDF 2 bu nedenle sadece daha iyi teknolojik bir çözüm olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanımı da kolaylaştırır. Bu özel bir avantajdır, çünkü günümüzde birçok iplik fabrikası bu tür ayarları teknolojik olarak değerlendirmek için neredeyse hiç kalifiye personel bulunduramama ile karşı karşıyadır.
Normal genişlikte bir çekim sistemi kullanıldığında, daha büyük kütleler hızlanır ve seviyeleme sırasında tekrar yavaşlatılır, bu da enerji tüketiminin artmasına neden olabilir. Bu nedenle, IDF 2'nin alt ve üst silindirlerinin genişliği bir şerit genişliğine indirilmiştir. Bu aynı zamanda, taşlamadan önce hizmet ömrünün iki katına çıkmasına neden olan akıllı bir çözüm olan üst silindirlrin rotasyonuna da izin verir.
Tarak ve IDF arasında Mükemmel Senkronizasyon
IDF 2 ayrıca şerit döngü depolama tekniğini de tanıttı. Bu tahrikli saptırma silindiri, entegre bir ışık bariyeri aracılığıyla şerit ilmeğini düzleştirir ve tarak ile IDF arasında mükemmel senkronizasyon sağlar. Seviyeli döngü, yüksek değişim hızlarına izin verir. Bu, özellikle küçük rotorlu kovalar kullanıldığında tarakta daha yüksek bir verimlilik sağlar.
Trützschler taraklarının IDF 2 ile kombinasyonu müşterilere bir avantaj sağlar, çünkü bunlar, en yüksek üretim hızlarında ve en düşük çekme yüzeylerinde doğrudan istenen şerit numarasına direk geçiş işleminde deal uygunluğa sahip ince, stabil bir ağ üretirler. Taraklama yüzeyleri daha ağır bir ağ oluşturuyorsa, düşük çekim hatlarının kullanılması hiç mümkün değildir, örneğin, 12 ktex ila 5 ktex arasında bir taslak 2,4 uygulanır.
Bire karşı iki çekim bölgesi ve teknolojik avantajlar
Çekme dağılımının ana çekim ve ön çekim üzerindeki etkisini sadece bir çekim bölgesi yerine göstermek için Ne27 ile% 100 ham pamuktan (Mato Grosso) Ne27 ile doğrudan eğirme prosesinde tarak üretimi ile eğrilmiştir. 170kg / saat. IDF 1 ile 1.0, 1.05 ve 1.16 ara taslakları farklı ana taslaklarla birleştirildi. IDF 2, 1.2 ile 1.95 arası taslaklarla çalıştırıldı. Testler, IDF 2'nin 1 bölgeli çekim sistemi ile IDF 1'e göre açık avantajlara sahip olduğu tüm parametrelerdeki eğilimi gösterdi.
İlk diyagram, toplam 1,7 çekim için iplik düzgünlüğüne olan etkisini göstermektedir. IDF'deki ön çekimin iplik parametreleri üzerinde olumsuz bir etkisi olduğuna dair net kanıtlar var. Tüm kalite parametreleri için, IDF 1'deki ilk çekim bölgesinin varlığının, herhangi bir gerçek gerginlik testi uygulanmadan sonuçlar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olması dikkate değerdir. (IDF 1 ara taslak 1.0).
İkinci diyagram, IDF 2 ve IDF 1'in aynı eğilime sahip olduğunu, yani artan toplam çekimle iplik mukavemetinin azaldığını göstermektedir. IDF 1 ile karşılaştırıldığında, IDF 2 bütünlükçü ağırlık verilerini daha yüksek bir seviyede gösterir. Bu, yalnızca bir çekim bölgesinin kullanımının iplik değerleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu ifadesini doğrular.
IDF 2'nin geliştirilmesi
IDF 2, yedi yıldır piyasada kurulmuştur. Sistemin avantajları artık tüm profesyonel topluluk, rakipler ve müşteriler tarafından kabul edilmektedir. Başlangıçta kısaltılmış süreç yalnızca yüzde 100 pamukla - tercihen geri dönüşüm sektöründen - kullanıldı, ancak bugün artık bununla sınırlı değil. Sistem yüzde 100 ham pamuk ve diğer malzemelerin işlenmesinde başarıyla uygulanmaktadır. Böylelikle üretim sürecinde artan ve gerekli esneklik ile ilgili olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.
IDF'nin kullanımı da iyileştirildi. Örneğin, artık delme işlemi sırasında IDF kapağının her zaman tamamen açılmasını engelleyen bir tutma kilidi bulunmaktadır. Benzer şekilde, bakım gerektirmeyen sabit bilyalı rulmanların kullanımı, çıkış silindirlerinde yeniden yağlama ihtiyacını tamamen ortadan kaldırır: Böylece yağlama noktalarının sayısı dörde düşürülür. Halihazırda cer makinalarından bilinen üst silindirlerin kendi kendini ayarlayan vatka izleme sistemi artık IDF'ye giden yolu bulmuştur. Öğütme aralıklarından ve değiştirilen ayarlardan sonra yeniden ayar yapmaya gerek yoktur.