TCO 21XL: 12 Kafa Üretimi Artırıyor

Trützschler: 12 tarama başlığına sahip yüksek performanslı penye makinesi TCO 21XL.

  02 Ekim 2023 08:45 Pazartesi
TCO 21XL: 12 Kafa Üretimi Artırıyor

Onlarca yıldır sekiz tarama başlığı iplik eğirme endüstrisinde en yeni teknoloji olarak kabul ediliyor. Artık Trützschler'in gelişmiş teknolojisi ve mühendisliği, kaliteden ödün vermeden verimliliği %50 oranında maksimuma çıkaran ve yerden tasarruf sağlayan ağır hizmet tipi bir penye makinesi yüklemenin mümkün olduğunu kanıtlıyor.

İki başlığın bir başlıktan daha iyi olduğunu söylüyorlar, o yüzden 12 başlığın neler yapabileceğini bir düşünün! TCO 21XL'in arkasındaki basit ama etkili fikir budur. Tarama başlığı sayısının %50 artırılması, verimliliğin %50 artırılmasını mümkün kılarak 150 kg/saat'e varan hızlara olanak sağlar. Sonuç olarak iki TCO 21XL penye makinesi, üç geleneksel penye makinesiyle aynı üretim kapasitesini sunuyor. Bu da üç makine yerine iki makine alıp işleten şirketlerin fiyat-performans oranı (maliyet/kg) açısından çok belirgin kazanımlara ulaşabileceği anlamına geliyor. Makineleri çalıştırmanın maliyeti sekiz yerine 12 kafaya bölünerek makineyi tüm çalışma ömrü boyunca daha maliyet-tasarruflu hale getiriyor.

%50 daha yüksek üretkenlik harikadır ve makine JUMBO kovalarıyla çalıştırılırsa daha da yüksek olabilir. Kova değiştiricinin ekstra performansa ayak uydurması gerekiyor ve JUMBO kovalar, 1200 mm çapa sahip oldukları için TCO 21XL'in ek üretim çıktısını kolaylıkla toplayabilir. Bu, kovaları değiştirirken üretken olmayan sürenin en aza indirilmesini mümkün kılar. Yeni bir iplikhane planlayan herkes, her metrekare alanın genel maliyetlere eklendiğini bilir. Yeni TCO 21XL penye makinesi bu açıdan çok büyük faydalar sunuyor çünkü aynı sayıda tarama başlığını çalıştırmak için %25 daha az yer alanı gerekiyor. Bu, ilk yükleme maliyetlerini azaltırken aynı zamanda aydınlatma, iklimlendirme ve diğer olası maliyetlerle ilgili işletme maliyetlerini de azaltır.

Online Elyaf Lifi İzleme: Yeni İşlev Temel Bir Sorunu Gideriyor

Dünyanın lider iplik eğirme hazırlık ekipmanı üreticisi olarak Trützschler, güvenilir ve yüksek- kaliteli makineler üretmeye çabalıyor ve aynı zamanda müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya ve ürünlerimizi sürekli iyileştirmeye de güçlü bir şekilde odaklanıyoruz. Bu inançla, denenmiş ve test edilmiş izleme sistemimizi, benzersiz Online Elyaf Lifi İzleme işlevi TCO 21XL'i ekleyerek yeniden icat ettik. Bu, müşterilere tarama işlemi ve son iplik kalitesi üzerinde tam kontrol sağlamak için Sayım kontrolü ve Online Elyaf Lifi İzleme işlevlerimizin artık birlikte çalıştığı anlamına gelir. Elyaf lifindeki varyantlar otomatik olarak tespit edilir ve kritik bir değişiklik olması durumunda operatörler uyarı alır. Bu şekilde elyaf lifi yüzdesi ve son iplik kalitesi tutarlı kalır. Farklı partiler arasındaki malzeme farklılıkları da gerçek zamanlı olarak tespit edilir ve bu da operatörün hızlı tepki vermesine olanak sağlar. Bu, malzeme maliyetlerinde büyük tasarruf sağlarken aynı zamanda bir sonraki seviye süreç adımlarının iş yükünü de azaltır.

Trützschler Penye Tarihinde Yeni Bir Sayfa Açıyor

Sekiz kafa yıllardır çığır açan teknoloji olarak kabul edilirken Trützschler neden 12 kafalı bir penye makinası yükleyebiliyor? Muhtemelen tüm rakiplerimiz de tarama başlığı sayısını artırmaya çalışıyor ancak hiçbiri bu inovasyon projesinin getirdiği zorlukları başarıyla aşamadı. Trützschler, büyük-ölçekli penye işlemlerinin tarihinde yeni bir sayfa açacak gerekli teknik uzmanlığa sahip tek üreticidir. DUAL DRIVE ve 2TWIN DRIVE'ın çift-taraflı tahrik konsepti, artan mil uzunluğu boyunca tüm makine parçalarının senkronize hareketini sağlar. Tarama işlemi sırasında şeritte yüksek kalite elde etmek için yüksek-hassasiyette hareketler şarttır. Geleneksel penye makinaları sadece tek-taraflı tahrik sağlar ve bu da makina genişliği boyunca daha yüksek mil bükülmesine yol açar. Bu, sekiz tarama başlığını çalıştırırken işe yarayabilir ancak dört tane daha eklerseniz işe yaramaz.

Yüksek-Performanslı Çekim Sistemi

12 tarama başlığı 12 şerit üretir; bu da çekim sistemine çok daha fazla malzeme yükü anlamına gelir. Trützschler'in yüksek-performanslı çekim sistemi bu açıdan belirleyici bir avantaj sağlıyor çünkü artan üretim hacimlerini işlemek için özel olarak tasarlandı. Ağ kılavuzuna geçişteki daha düşük sapma açısı son derece hassas taranmış dokunmuş kumaş ağını korur, elyaflar hassas bir şekilde kılavuzlandırılır ve mükemmel seviyede uyumluluğa sahip şeritler üretilir. Geniş çekim sisteminde üst silindirlerin minimum rulman ısı değerleri, çekim sırasında daha düşük işlem ısı seviyelerinin yanı sıra optimum çalışma davranışı sağlayarak önemli bir pozitif katkı sağlar.

Trützschler Hakkında

Trützschler Grubu SE, merkezi Mönchengladbach, Almanya'da bulunan bir Alman tekstil makineleri üreticisidir. Şirket dört iş birimine ayrılmıştır: İplik Eğirme, Nonwoven Kumaşlar, Sentetik Elyaflar ve Tarak Garnitürleri. Trützschler makineleri, kurulumları ve aksesuarları dünya çapında on lokasyonda üretilmekte ve geliştirilmektedir. Buna Almanya'daki (Dülmen, Egelsbach, Mönchengladbach, Neubulach) dört fabrikanın yanı sıra Çin (Jiaxing ve Şanghay), Hindistan (Ahmedabad), ABD (Charlotte), Brezilya (Curitiba) ve İsviçre'deki (Winterthur) tesisler dâhildir. Türkiye, Meksika, Özbekistan ve Vietnam'daki hizmet firmaları ve Pakistan, Bangladeş ve Endonezya'daki servis merkezleri, tekstil işleme endüstrisi için kilit bölgelerde müşteriye yakınlık sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.