Tarak Makinası C 81: Yapay Zekâ Sayesinde Taraklama Alanının Maksimum Kullanımı

Yüksek üretim oranları ve mükemmel tarak şeridi kalitesiyle yeni tarak makinası C 81, akıllı sensörler sayesinde taraklama açıklığını ideal boyuta getirir ve çepel seviyesini gerçek zamanlı izler.

  31 Ağustos 2023 08:00 Perşembe
Tarak Makinası C 81: Yapay Zekâ Sayesinde Taraklama Alanının Maksimum Kullanımı

Yüksek performanslı tarak makinası C 81, taraklama teknolojisinde çok önemli bir inovasyondur ve maksimum üretim verimi ve minimum enerji tüketimine ek olarak yeni, akıllı fonksiyonlar sunar. Son teknoloji ürünü sensör teknolojisi taraklama açıklığını kontrol eder (Şek. 1) ve taraklama işleminden önce ve sonra ham madde kalitesini izler. Önceki C 80 modeliyle kıyaslandığında daha yüksek kalite ve üretim sunar.

Taraklama Açıklığı Kontrol Sistemi Sayesinde %10 daha Yüksek Verimlilik

Taraklama açıklığı, taraklama kalitesini belirler. Bu açıklık ne kadar hassas ayarlanabilirse, nepslerin azaltılması ve bununla bağlantılı iplik kalitesi o kadar iyi olur. C 81’in en büyük inovasyonu, taraklama açıklığını temassız kontrol edebilmesidir. Bu Taraklama Açıklığı Kontrol Sistemi, şapka ile silindir arasındaki mesafe olan taraklama açıklığını milimetrenin birkaç yüzde biri gibi bir hassasiyette düzenler.

Kullanımdaki 116 şapkanın her birinde bu sistem iğne uçları ve silindir garnitürleri arasındaki mesafeyi algılar ve bunu temassız şekilde izler. Akıllı yazılım, makina sıcaklığı gibi önemli etken değişkenleri de hesaba katarak ideal taraklama açıklığını hesaplar. Elektronik, merkezi olarak ayarlanabilen şapka ayarı, bu açıklığı sürekli ideal aralıkta tutar.

Ayarlanmış taraklama açıklığının olduğu ve olmadığı durumların karşılaştırılması, aynı kalite üretimde %10’a varan artış göstermiştir. Bu, aynı üretim hızında %10’a varan daha iyi tarak şeridi kalitesi üretir, yani daha az ince yer, kalın yer ve nep oluşturur. Ayrı ayrı belirlenen sınır değerlerine bağlı olarak Taraklama Açıklığı Kontrol Sistemi, daha yüksek makina uygunluğu ve sabit kalite de sunar. Rieter C 80 tarak makinası, kolayca bu yeni fonksiyona modifiye edilebilmektedir.

Yapay Zekâ Ham Madde Verimini Artırır

C 81’in bir başka inovasyonu ise tarak girişindeki elyaf tutamlarının ve üretilen tarak şeridinin kirlilik oranını sürekli izleyen Çepel Seviyesi Monitörüdür. Bu özellik, pamuk gibi doğal elyafı işleyen müşteriler için önemlidir. Bu fonksiyonun kalbi, Rieter tarafından geliştirilen yeni bir nöral ağ ile optik görüntü işlemedir. Tarak beslemesi ve tarak şerit istifleme bölümündeki sensörler, bunun için verileri sağlar (Şek. 2).

Çepel Seviyesi Monitörü iplik kalitesinin belirlenen bir aralıkta tahmin edilebilir olmasını sağlar. Tarak beslemesi ve üretilen tarak şeridindeki kirliliğin belirlenen sınır değeri aralığında olup olmadığını belirlemek için yapay zekâ kullanılmaktadır. Bu, prosesin bu erken aşamasında bile ham maddenin ideal şekilde kullanılmasını sağlamak için önlemler alınmasını mümkün kılar. Çepel Seviyesi Monitörü modüler versiyonda da mevcuttur ve mevcut olan Rieter taraklama sistemlerine modifiye edilebilir.

Rieter Hakkında

Rieter, iplikhanelerde kısa elyaftan iplik üretimine yönelik sistemlerin dünyanın önde gelen tedarikçisidir. Merkezi Winterthur'da (İsviçre) bulunan şirket; doğal ve suni ve sentetik elyaf ve bunların karışımlarını en uygun maliyetle ipliğe dönüştürmek için kullanılan makinaları, sistemleri ve komponentleri geliştirmekte ve üretmektedir. Rieter'in ileri eğirme teknolojisi, kaynakların kullanımını en aza indirerek tekstil değer zincirinde sürdürülebilirliğe katkıda bulunur. Rieter 225 yıldan fazla bir süredir faaliyet göstermektedir. On ülkede 18 üretim tesisi bulunmaktadır ve yaklaşık %16,4'ü İsviçre'de bulunan yaklaşık 5.630 kişilik küresel bir işgücünü istihdam etmektedir. Rieter, İsviçre SIX Borsasında RIEN koduyla işlem görmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.