Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Pamuktaki Yenilikler

Tekstil sektörünün en önemli doğal hammaddesi, pamuktaki yenilikler ve sürdürülebilirlik anlayışı İstanbul’da konuşuldu.

  22 Mayıs 2013 23:17 Çarşamba
Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Pamuktaki Yenilikler

Cotton Council International (CCI) ve Cotton Incorporated (CI) tarafından düzenlenen, "Sürdürülebilir bir Gelecek İçin Pamuktaki Yenilikler" konferansında, tekstil sektöründe çevre ile dost pamuk kullanımı için geliştirilen yenilikler ele alındı. Sektörün önde gelen uzmanlarının yer aldığı konferansta, CCI ve CI Türkiye Program Direktörü Marsha Powell ve CCI İcra Direktörü Kevin Latner birer konuşma gerçekleştirdi.

CCI ve Cotton Incorporated’in sponsorluk desteğiyle İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen konferansta pamuğun hammaddeden, bitmiş ürüne kadar üreticiler için sağladığı faydalar üzerinde duruldu. Özellikle gelecekte daha çok tercih edilmesi beklenen pamuğun sürdürülebilirlik algısı üzerine sunumlar yapıldı. Tekstil sektöründe su, enerji ve kimyasalların kullanımının en aza indirgenmesi, çevreye duyarlı üretimin yanı sıra daha düşük üretim maliyetleri açısından da çok büyük önem taşıyor.  Bu anlamda diğer elyaflara göre pamuğun hem sürdürülebilir olması hem de çevre dostu olması nedeniyle beklentileri karşıladığı belirtildi.

Konferanstaki Sunumlar Üreticilere Işık Tuttu

CCI ve CI Türkiye Program Direktörü Marsha Powell ve CCI İcra Direktörü Kevin Latner, açılış konuşmasında sürdürülebilirlik konusunu anlattı. Cotton Incorporated Tedarik Zinciri Pazarlama Başkan Yardımcısı Mark Messura ve Marks&Spencer Türkiye Teknoloji Başkanı Mert Yenilmez, "Pamukla Sürdürülebilirliğe Doğru" başlıklı konuşmalar yaptı. Ayrıca "Sürdürülebilirlik Yolunda Endüstri Deneyimleri" konulu panelde Bossa, Bozkurt Konfeksiyon ve Yeşim Tekstil’den yöneticiler, sürdürülebilirlik ve pamuk ile ilgili, firmalarında yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Konferansta yer alan sunum başlıkları ise şu şekilde sıralandı; “VSEP Teknolojisiyle Su ve İndigo Geri Kazanımı, Düşük Flötte Oranlı Parça Boyama ve Azot Sistemi İle Su, Enerji."

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.