Savio, Hünerlerini ‘Kendi Evinde’ Sergileyecek

Cirosunun yüzde 90’lık kısmını Çin pazarı başta olmak üzere Asya Bölgesi’nden sağlayan İtalyan iplik makine üreticisi Savio, ITMA Asya fuarına odaklandı

  19 Mart 2013 23:14 Salı
Savio, Hünerlerini ‘Kendi Evinde’ Sergileyecek

İtalya merkezli Savio, Nisan ayındaki ITM İstanbul fuarından sonra Haziran ayında da ITMA Asya’da yeni teknolojilerini sunacak. Küresel piyasanın en önemli tekstil üreticilerinden birisi olan Çin’e büyük önem veren Savio, bölgede yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediyor. 12-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan fuarda W2 salon F01 standında yer alacağı bildirilen firma, cirosunun yüzde 90’lık kısmını sağladığı Asya’dan çok daha başarılı sonuçlar ile dönmek istiyor. Savio, Çin’de yer alan Shandong ve Jining eyaletlerindeki üretim tesislerinde, kendi üretimini gerçekleştirirken, müşteriye özel çözümler de sunuyor.

 

Asya bölgesinde güçlü bir pazara sahip olan Savio, ITMA Asya’da da teknolojilerini tanıtmaya devam edecek. Firma ITMA Asya’da hem sarım hem de büküm bölümlerinde, otomatik sarım modeli Orion Super M, Polar /I DLS bağlantı tipi, ve yeni Sirius çift büküm makinelerini sunacak. Firma fuarda genel olarak Asya pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek performanslı, enerji tasarruflu ve daha az işçilik gerektiren ürünler üzerine yoğunlaşacak.

 

Polar/I Direk Link Sistemi Sarım Verimliliğini Arttırıyor

 

Ring eğirme tesisini sarım makinelerine bağlayan POLAR/I Direk Link sistemi sarım çözümü, Savio’nun en seçkin ürünü olarak öne çıkıyor. Büyüyen pazarlar artık bu tip otomatik çözümlere yatırım yapmayı tercih ediyor. Bu anlamda operatörlerin kiralanması güçleşirken, son ürün kalitesinin daha yüksek olması isteniyor ve bu tip bir ürün çeşitli avantajlar sunuyor.

 

Savio, bu sistemin tasarımına başladığında aynı zamanda ring makinası gövdesi tasarımı için de bazı ana hedefler belirledi. Bu durumda potansiyel müşteri talepleri de şekillenerek firmanın yeni seçenekler sunma ihtiyacı ortaya çıktı. Esasen, Polar I DLS 2000 iğe kadar büyük makina imalatçılarının ihtiyaçlarına karşılayacak, yüksek sayıda sarım kafalarının imalat olasılığını ortaya çıkaran modüler tipte tasarlandı. Bu modüler çözüm, talepler doğrultusunda N° 3 uç bulma istasyonları ile benzer donanımlara sahip Polar/I DLS’nin, ring gövde bobinlerinin sarım kafaları ve sonraki işlemler için hazırlanabilmesine yol açtı.

 

Firma tüm bunları değerlendirerek; İplik birleştirmenin çok artması ve enerji azalması sebebiyle kötü bobin şekillerinin elde edilmemesi, tüm bobin masuraları dolana kadar bobinlerin sarılmasını sağlayan lot sonu fazı ve temizleyiciler tarafından tespit edilen teknolojik hatalar gibi konulara önem verdi. Sonuç olarak verimliliğinin azaltılması için, Polar/I DLS, akıllı yedek hazırlama istasyonu ve iğ tanımlama sistemi ile donatılarak taleplerin karşılanmasına yönelik adımlar atıldı. Böylece, sarım verimliliği arttı ve teknolojik iplik hataları otomatik olarak ortadan kalktı.

 

Orion Super M Tek Elden Kontrolü Sağlıyor

 

Otomatik sarım makinası özellikle Uzak Doğu pazarının, yüksek iplik kalitesi, yüksek üretim çıktısı, azaltılmış enerji tüketimi, bakım ve yatırım maliyeti gibi taleplerine cevap verebilmek için tasarlandı. Makine, manuel bobin besleme ve manuel veya otomatik bobin taşıma s istemi sayesinde, tüm sarım süreç parametrelerini ana bilgisayardan kontrol edebilme özelliğine sahip bulunuyor. Bunun yanı sıra, makinanın her sarım kafasında, tespit görüntüleme tertibatı bulunuyor. Yüksek üretkenlik, iplik ve bobin kalite seviyesi, esnek ve akıllı çevrime bağlı olarak gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca dinamik tambur ivmelendirilmesi kontrol edilerek kişiselleştirilebiliyor.

 

Sirius, Operatör Müdahalesini En Aza İndiriyor

Yeni jenerasyon çift büküm makinesi olan Sirius, ilk olarak ITMA ASIA 2010 fuarında tanıtılmıştı. Bu makina, işçi ve enerji gereksiniminde önemli ölçüde azalma sağlayarak Uzak Doğu pazarı ihtiyaçlarına çözümler sunuyor. Düşük yatırım maliyetleri ve düşük enerji gereksinimlerinin yanı sıra, müşteriler bakım süresi ve maliyetlerinde de azalma olmasını bekliyor. Bu model, yük yapısal standardizasyonu, çeşitli iplik tip ve numaralarına uygun iğ boyutları ve besleme tipleri, operatör müdahalesi için basitleştirilmiş elektronik çözümleri ve daha az bakım personeline ihtiyaç duyuyor.

 

Elektronik tahrik sistemi (EDS) versiyonu, ayar parametrelerine ful esneklik kazandıracak şekilde, mekanik versiyondan farklılaşıyor. Bağımsız redresör ve motorlarla donatılmış Sirius EDS modeli, tüm işlem parametrelerinin bilgisayar tarafından yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu yeniliklerin çıkış noktası ise, Savio’nun diğer kompleks ürünlerinde edindiği elektronik know how bilgisi olarak tanımlanıyor. Basit dokunmatik ekrana sahip bilgisayar parametrelerin sürekli olarak değiştirilebilmesine olanak sağlarken, operatör en iyi sonuç ve çalışma koşullarına ulaşmak için farklı parametre kombinasyonlarını kullanabiliyor.

 

Yatırımların Merkezi Olarak Çin Seçildi

 

Savio, Çin’deki çalışmalarına ilk olarak Shandong Bölgesi’nde yerel ve ihraç pazarları için çift büküm makinesi imalat ve montajı ile başladı. Bir süre sonra tesis genişletilerek, özellikle yerel pazarlar için otomatik sarım makinesi montajına yönelik çalışmalar yapıldı. Yoğunlukla Çin’de faaliyet gösteren firmanın, pazara olan yakınlığı, yerel tedarikçilerle olan yakın işbirliği sektörde önemli bir oyuncu olmasını sağladı. Her geçen dönem piyasadaki yerini güçlendiren Savio, 2011 yılı verilerine göre, Shandong Bölgesi’ndeki üretim tesisinden dünyadaki toplam sarım makinelerinin yüzde 38’lik kısmını ihraç etti. Sevk hacmi ile birçok firmanın dikkatini çeken Savio, özellikle Çin’de yer almasının sağladığı avantajı başarılı bir şekilde kullanıyor.

 

Gelişen teknolojileri ile sadece yerel pazarlara bağlı kalmadan büyümeyi sürdüren Savio, ticaret ağını Pekin, Şangay ve Hong Kong’a kadar uzatırken, bölgede 55 teknisyen ile çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Bunu yanında 6 elektronik, mekanik ve teknolojik merkez ile hizmet vermeye başladı. Müşterilerinin tüm isteklerini en kısa zamanda karşılama politikası ile çalışan firma, yaşanan problemlerin çözülmesine yönelik çalışan teknik ekip ile de fark yarattı.

 

Türk Pazarı Büyümesini Sürdürüyor

100 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan Savio Macchine Tessili S.p.A.’nın Pazarlama Müdürü Paolo Puntoni, Nisan ayında İstanbul’da gerçekleşen ITM 2012 fuarında dergimize yaptığı açıklamada teknolojileri ve Pazar beklentileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ürettikleri teknolojilerin güç etkinliği ve daha yüksek kapasite için sürekli geliştirildiğini ve bu alanda pazarda öne çıktığını söyleyen Putoni, pazarın bu yöndeki talebine en uygun yanıtı verdiklerini kaydetti. Putoni; “Günümüzde herkes enerji tüketimi hakkında konuşuyor. Bu konuda yeni teknolojiye sahibiz, böylece düşük enerji tüketimi ve yüksek üretimi optimize ediyoruz. Bobin sarıcılar alanındaki bu yeniliklerimizi Türk pazarına sunduk. Özellikle, makinanın çok iyi şekilde aktive edilebileceği yerleri seçiyoruz” dedi. Puntoni, çift büküm makinaları teknolojisinin başka hiçbir firmada olmadığını, çift ağızlı olarak standardize edilmiş bir teknoloji olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin Uzakdoğu pazarları dışında satın almayı gerçekleştiren tek pazar olduğunu söyleyen Paolo Puntoni, Çin, Pakistan, Bangladeş ve Endonezya’nın öne çıktığı Uzakdoğu pazarının tüm makine üretiminin yüzde 80’ini satın aldığını belirtti. Puntoni; “Geriye kalan yüzde 20’yi de Türkiye tek başına satın alıyor” diye konuştu. Türk pazarında en çok Polar model bobin sarma makinalarının satıldığını açıklayan Puntoni, yeni model sarma makinalarının da sürekli artan bir satış grafiğine sahip olduğunu kaydetti. Türkiye’de daha çok Gaziantep, Kahramanmaraş’taki iplik üreticilerine ürün tedarik ettiklerini dile getiren Puntoni, 2011 Eylül ayında gerçekleşen ITMA Barselona fuarından sonra Türk tekstilcilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını açıkladı.

Savio’nun Türkiye’de uzun yıllardır sektörel çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Puntoni, kendisinin de Savio’da 1984 yılından bu yana çalıştığını hatırlattı. Puntoni sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bay Modiano’nun kurduğu Motex Modiano o zaman da bizim Türkiye temsilcimizdi. Bu pazarda çok fazla miktarda makinamız var ve onlarla birlikte satmaya devam ediyoruz.”

Savio Bölge Satış Müdürü Gabriele Tonin de küresel pazarlar hakkında dergimize açıklamalarda bulundu. Kendisinin, Kuzey, Güney ve Orta Amerika pazarının yanı sıra Türkiye ve Türkmenistan pazarlarına dönük çalıştığını aktaran Tonin, Türk tekstilcilerin her zaman en iyi teknolojiye sahip makinaya eğilimli olduğunu savundu. Tonin; “Eğer Savio gibi bir makine üreticisi, diğerleri gibi teknolojilerini hep yükseltmezse yeni makinalar üretmiyor demektir. Bu nedenle Türk pazarının dışında kalır. Türkiye’nin dünyanın en büyük tekstil üreticilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Kişisel deneyimimle şunu söyleyebilirim; makine üreticileri olarak en iyi makinayı en iyi hizmetle ve en iyi performansla vermek zorundayız. Hükümetin teşvik paketi ile birlikte Türkiye’de iplik yatırımları artıyor, bu nedenle bobin sarıcı makinalar için büyük planımızı uyguluyoruz. Normalde 2011’de yükselen pazarın 2012’de düşmesini bekliyorduk, ancak bu yıl da Pazar yükseliyor. Dolayısıyla gelecek sene için pazarla ilgili gerçekten iyi beklentilere sahibiz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.