"Türkiye'de 20’nci Yılı Kutluyor" teması, Rimtex'in Türkiye pazarına yaptığı büyük katkıları takdir eden iplik eğirme endüstrisindeki çeşitli paydaşlar arasında derin yankı uyandırdı.
2000'li yılların başından bu yana Türk tekstil endüstrisi muazzam bir büyüme göstererek ana bir küresel etmen haline geldi. Rimtex, yenilikçi şerit yönetimi teknolojileriyle bu ilerlemeye büyük ölçüde katkıda bulunmuştur. Çoğu kişi farkında olmayabilir ama yaklaşık yirmi yıl önce Türkiye'nin ilk 1500 mm yüksekliğinde dikişsiz kova projesini gerçekleştiren Rimtex'ti. Ve orada durmadılar. Rimtex, Hava-Jetli iplik eğirme için ilk şerit işleme, süreç güdümlü şerit işleme konsepti ve 1200 x 1200 mm'lik kovaların ilk tedariği de dâhil olmak üzere çok sayıda yeniliği tanıttı. Ayrıca akrilik iplik eğirme için ilk iplik eğirme kovaları tedariği de Rimtex'e aittir. Şu anda şirket, SUMO İplik Eğirme Kovaları ile artan şerit yükleme teknolojisine öncülük ediyor. 20 yıl boyunca, her biri gelişen Türk tekstil endüstrisinde merkezi bir rol oynayan çok sayıda ilk yaşandı.
Önde gelen iplik üreticileri ve endüstri uzmanları, Rimtex standını ziyaret ederek, Rimtex'in yeniliklerini ve Rimtex İplik Eğirme Kovaları’nın iplik eğirme kalitesini artırmadaki önemli rolünü takdir ettiklerini ifade ettiler. Geçtiğimiz Haziran ayında dünya çapında resmi lansmanı yapılan Sumo Mini, sayısız taleple büyük bir ilgi uyandırdı. Sumo Mini'nin üretim çıktısında %10'luk kazanç elde etme yeteneği büyük takdir topladı ve geniş çapta ilgi uyandırdı. Bu İplik Eğirme Kovaları serisi, Open End ve Hava-Jetli İplik Eğirme için özel olarak tasarlanmıştır.
Rimtex DUO İplik Eğirme Kovaları’nın artık önde gelen iplik üreticileri için bir ölçüt haline gelmesiyle, endüstrinin gelişmiş kalite ve verimliliği takdir ettiğini görmek cesaret vericiydi. Bu kovalar, şerit işlemede tutarlı kalite ve verimlilik sağlayarak yeni bir standart belirlemiştir. Son iplik kalitesi üzerindeki genel etkiyi arttırdı. Ek olarak, Rimtex SUMO İplik Eğirme Kovaları büyük boyutlu kovalarda geniş çapta kabul görmüş ve fabrikaların verim ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmuştur. Bu Kovalar şerit yükleme kapasitesini arttırır, kaynak ihtiyacını azaltır ve fabrika operasyonları için temel olan genel verimliliği artırır.
Kalpar Tekerlekleri’nin özellikle patentli tek akslı serisi ve On Toes'un yeni tasarımı, iplikhanelerin büyük ilgisini çekti. Mevcut kullanıcılar, Kalpar Tekerlekleri kullanan ekipmanlarının performansının iyileştiğini rapor ederek, üretkenliği ve işletme maliyetlerini doğrudan etkileyen artan dayanıklılık ve daha sorunsuz operasyonlara dikkat çektiler.
Rimtex'in şerit üstün zekâ çözümü Wizcan'a duyulan heyecan elle tutulur cinstendi. Yapay zekânın endüstrileri dönüştürdüğü bir çağda, Rimtex Wizcan, iplik üreticilerini gerçek zamanlı İplik Eğirme Kovası performans verileriyle güçlendiren benzersiz bir sistemdir. Bu veriler kalitenin, üretkenliğin ve diğer kâr parametrelerinin izlenmesine olanak tanıyarak iplik üreticilerine operasyonlarını optimize etmek için aksiyon almalarını destekleyen bilgiler sağlıyor. Stantta, Wizcan'ın eğirme süreçlerinde nasıl devrim yarattığını öğrenmek isteyen birçok katılımcının şirket tarafından sunulan birebir sunumlara katıldığı görüldü.
ITM 2024'ün sona ermesiyle Rimtex, Türk iplikçiler için gelecekte önemli bir rol oynamaya devam etme, iplik eğirme endüstrisinde yenilikçiliği ve mükemmelliği yönetme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor. Şirket, ortaklıklarını daha da güçlendirmeyi ve Türk tekstil iplik eğirme sektörünün devam eden gelişimine katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyor.