Uzun bir geçmişe sahip olan İsviçre kökenli Oerlikon Barmag, 38 ülkede 150’den fazla bölgede yaklaşık 17 bin çalışan ile tekstil sektörüne hizmet ediyor. Kendi bünyesinde geliştirdiği tekstil makineleri, tahrik sistemleri, vakum, ince tabakalı kaplama ve ileri nano teknoloji alanında yenilikçi endüstriyel çözümler ve üst düzey nano teknolojiler üreten Oerlikon yeni iplik sarıcısı Wings Poy 1800 ile polyester liflerinin etkin üretimi için yeni bir referans oluşturdu.
Önceki modellerle aynı üretim alanını kullanan yeni sarım ünitesi üretkenliği yüzde 20 oranında arttıran Wings Poy 1800 ile Oerlikon filament iplik eğirme alanında teknoloji liderliğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Sahip olduğu üstün teknoloji ile rakiplerine fark atan Oerlikon Barmag geliştirdiği ekipmanlarla dünya üzerinde sentetik liflerin yüzde 40’ı üretiliyor.
Wings Poy 1800
Wings Poy 1800 ile üretilen iplikler, giysi, araba lastiği, emniyet kemeri, yastık ve jeotekstiller gibi teknik tekstillerin üretiminde kullanılırken, Sarım Entegre Gode Çözümleri (Winding INtegrated Godet Solution -Wings) ile yüzde 30 daha az alana ihtiyaç duyan, kullanımı kolay, çığır açan ekipmanlardan oluşuyor.
2007’de tekstil sektörüne sunulan Wings modellerine göre, Wings Poy 1800 iki bobin daha eklenerek 12 bobinle piyasaya sunuldu. Bu şekilde sentetik lif üreticileri iplik üretimini yüzde 20 arttırabilecekleri uygulama ile daha verimli sonuçlar alıyor.
Konuyla ilgili Oerlikon Sentetik Lif Segmenti CEO’su Stephan Kross, “Sentetik lif makineleri endüstrisinde yüzde 40 oranında bir pazar payının sürdürülebilirliğini desteklemek için bu sistemi kullanacağız. Wings Poy 1800 ile rakiplerimizin bir adım önüne geçtik. Pazardaki diğer eğirme ürünlerinin aksine Wings verimli ve karlı filament üretimi sağlıyor ve yüksek iplik kalitesi sunuyor” dedi.
Oerlikon JEC Fuar’ında
Oerlikon Barmag, 11-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa’nın ve Dünya’nın en büyük kompozit sanayi organizasyonu olan JEC Fuarı’nda en son yeniliklerini sergileyecek. Oerlikon Barmag’ın geliştirdiği kompozit taban malzemeler ve poliakrilnitril ve aramid ipliği sunacak.
1960’lı yıllardan beri kullanılan tekstil kompozitlerinin son dönemde arttığını belirten Oerlikon yetkilileri, bu malzemelerin düşük yoğunluklarda yüksek dayanımı ve sertliği, yüksek enerji depolama davranışları ve mükemmel yorulma performansları olduğunu söyledi. Ancak tek yönlü liflerin ve matrisin birleşimi ile oluşan tabakaların bir araya gelmesi ile elde edilen ilk nesil tekstil kompozitlerinde liflerin yerleşim doğrultusuna dik yönlerdeki sertlikleri ve dayanımları düşük olduğunu belirten firma yetkilileri geliştirdikleri ürünlerle bu sorunun önüne geçtiklerini belirttiler.