LMW Kalitesi ile Tekstil Sektörüne Damga Vuruyor

İplik seğmentinde harman hallaçtan ringe kadar bütün süreçleri üreten Hindistan merkezli Lakshmi Machine Works, uygun fiyat ve yüksek kalitesi ile öne çıkıyor

  14 Ocak 2015 10:26 Çarşamba
LMW Kalitesi ile Tekstil Sektörüne Damga Vuruyor

Yüksek kalite standartlarında en son teknoloji iplik eğirme makinelerini sunmak amacı ile 1962’de faaliyetlerine başlayan Lakshmi Machine Works, günümüzde harman hallaç dairesinden ring iplik eğirme makinelerine kadar iplik eğirme makinelerinin üretimini gerçekleştiriyor. 3.5 milyonun üzerinde iğ üretme kapasitesine sahip olan LMW, Hindistan’daki iplik eğirme makineleri endüstrisinde yüzde 60'lık bir pazar payına sahip bulunuyor. Ürettiği makineler ISO 9001-2000 sertifikalı olan LMW, çevre sağlığı, iş güvenliği faktörlerini göz önünde bulundurarak geliştirdiği makineleri ile tüm tekstil makineleri kategorisinde en iyi üç üreticiden birisi olarak gösteriliyor.

Üretimini gerçekleştirdiği tüm makineler için gerekli olan apron, bilezik, iğ, manşon, kopça, tarak teli, elektrik motorları gibi donanımları kendisi üreten LMW, tüm elektronik ekipmanını Siemens ve Danfoss’dan temin ederken, elektrik motorlarını ise Almanya ile ortak üretiyor. Bunun dışındaki her şeyi döküm hattından itibaren kendi fabrikalarında, modern makinalarla beraber kullandığı otomasyon ve robot sistemleri ile üreten LMW’nin Türkiye temsilciliğini Muteks Mümessillik tarafından yürütülüyor. Kahramanmaraş’ta kendi servis istasyonu bulunan LMW, aldığı makine siparişlerini 4 ile 6 ay gibi kısa bir sürede teslim edilebiliyor.

LA 23/S

Kendi teknolojisini üreten LMW’nin ürün yelpazesinde bulunan LA 23/S balya açıcı, saatte 1.600 kilograma kadar çıkabilen üretim hızı ve otomatik tarama özelliği ile öne çıkıyor. Rayın herhangi bir noktasında geri dönebilen yolucu kafa ve kolayca değiştirilebilen koparma şeridi bulunan LA 23/S’in bakım maliyetleri minimuma indiriliyor.

SWIFT FLOC LA21

Saatte 600 kilogram üretim kapasitesine sahip SWIFT FLOC LA21, çift harmanlama özelliği ile harman makineleri arasında önemli bir yere sahip. Inverter tahrikli koparma silindiri sayesinde çift yöne dönebilen LA21, malzeme taşıma için emiş kanalı üzerinde sabit kanal kapama sistemi ile işletmelere operasyonel kolaylıklar sağlıyor.

Vario Clean LB9/2

Efektif açma ve hassas temizlik için ikili dövücüye sahip olan Vario Clean LB9/2, saatte 1.500 kilograma kadar ulaşabilen bir üretim hızına sahip.  Etkin mikro-toz ve tohum giderme, Kombine açma, temizleme ve toz alma sistemleri ile beraber LB9/2, yüzde 40’a varan temizleme verimliliği sağlıyor.

Unimix LB7/4

1600 mm çalışma enine sahip olan Unimix LB7/4,  saatte 800 kilograma kadar açma ve temizleme silindiri olmadan saatte 600 kilograma üretim yapılabiliyor. Daha geniş tampon hacmi sunulan LB7/4, işletmelere kompakt yapısı ile yüksek verimlilik sağlıyor.

Supremo Clean LB10/2

İnvertör tahrik sayesinde yüksek verim sunan Supremo Clean LB10/2, saatte 1.000 kilograma çıkabilen üretim sağlıyor. Optimum açma ve maksimum temizleme verimi için kontrollü elyaf beslemesi bulunan LB10/2, entegre testere dişi veya iğneli dövücüler sayesinde ince açma da yapabiliyor.

LC363/361

Her çeşit pamuk, sentetik elyaf ve karışımlar ile yüksek kalitede şerit üretmek için tasarlanan LC363/361, saatte 120 kilograma kadar üretime çıkabiliyor. Üçlü brizör silindiri ve ek tarama segmentleri sayesinde elyafların paralelizasyonu sağlayabilen LC363/361’da 110 derece açıyla 97 adet toplam tarak sayısı ve 36 adet çalışan tarak sayısı ile daha yüksek kalitede şerit edilebiliyor. Özel profilli taban kaplaması ve kayış tahrikli alüminyum şapkalar ile verimli üretim sunan LC363/361’ta bulunan basınç regüleli oluk ve şapka temizliği için salınımlı soyucu sayesinde bakım maliyetlerini en aza indirgemesinin yanında işletme maliyetini de düşürüyor.

LC636

Dünyadaki tüm tarama makineleri arasında en yüksek tarama yüzeyine sahip olan LC636 Tarak makinesi arttırılmış 1.5 metre çalışma genişliği ile saatte 250 kilograma kadar üretim yapabiliyor. 101 toplam şapkadan çalışan 36 şapka bulunan LC636’da 142 derecelik silindir çevresi ile 1,95 metrekare aktif taraklama alanı ile öne çıkıyor.

Regülesiz Birinci Pasaj Cer LD2

Mekanik olarak dakikada 1.000 metreye kadar çıkabilen hızı ile LD2, pamuk gibi çeşitli hammaddeler ile sentetik elyaf ve karışımlarından yüksek kalitede şeritler elde edebiliyor. 3 üzeri 4 baskı çubuklu yaylı çekim sistemine sahip olan LD2’de bulunan çıkış kovası ebatları 20” x 45”/48” & 24”x48” kova değiştirici ve 40”x48” ebatlı ergonomik tasarım cağlık, besleme kovalarını 40” çapa kadar düzenlenebiliyor. Bu sayede akım işleminin verimliğini yüzde 10’a kadar arttırabilen LD2, personel giderlerinde önemli tasarruf sağlıyor.

Penye tarağı LK69

Hız düzenleyici PACT ile günde 2,1 ton ve dakikada 600 vuruş’a kadar üretim sağlayan LK69, parçaların senkronize ve uygun hareketini sağlayan kinematik bağlantı sentezi ağır vatkaların daha nazikçe tutulmasını sağlayabiliyor. Elyafı uygun şekilde seçebilme imkanı sunan LK69, daha yüksek hızlarda, elyafı burmadan çalışmasına ve kısa elyafların etkin şekilde uzaklaştırılmasına da olanak sağlayabiliyor. MCDP teknolojisinin kullanıldığı LK69’da ayrıca 3/3 Pnömatik baskılı çekim sistemi de bulunuyor.

Regüleli İkinci Pasaj Cer LDA/1

Mekanik olarak dakikada 1.100 metreye çıkan üretim hızına çıkabilen LDA/1’da otomatik düzgünleştirici de bulunuyor. 4/3 çekim sistemi olan LDA/1’in entegre kalite ekranı sayesinde üretimin sürekliliği sağlanabiliyor.

LF4200

Son teknoloji ile yüksek üretim seviyesi sağlanan LF4200’de bulunan otomatik takım değiştirici ve bobin taşıma sistemi gibi otomasyonlar sayesinde işçilik gereksinimini azaltıyor. Maksimum iğ sayısı 200 olan LF4200’de mekanik iğ hızı dakikada 1.500 devire kadar çıkabiliyor. 4 kademeli servo sürücü bulunan makinede servo kontrol sistemi sayesinde ana çekim değişimi de gerçekleştirilebiliyor. Masuraların yarıya kadar çıkarılması için sökülebilir kelebek eklenen LF4200’de ayrıca etkili emiş için enerji tasarruflu otomatik temizleme (TDCL) emiş sistemi de bulunuyor.

LRJ9

Maksimum iğ sayısının 1632 olduğu LRJ9’da üzerinde T-Flex sürücü olan 4 Quadrant motorlu tahrik sistemi bulunuyor. Basit sıkıştırma sistemi ile çalışan LRJ9, çift taraflı kompakt emiş sağlıyor. Delikli sentetik apron sayesinde daha az bakım gerektiren LRJ9’un bilezik sehpasının hareketi AC Servo motor tarafından sağlanıyor. TPI değiştirmelerin ekrandan yapılabildiği LRJ9, dakikada 25.000 devire çıkabiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.