LMW, Geri Dönüştürülmüş Elyaf İşlemede Trend Belirleyici

Doğrusal "üret ve yok et" modelinin geniş kapsamlı sonuçları, iklim değişikliği ve çevresel bozulma üzerinde çok belirgin bir etkiye sahip olmuştur.

  01 Ağustos 2023 08:30 Salı
LMW, Geri Dönüştürülmüş Elyaf İşlemede Trend Belirleyici

Giysilerin %1'inden daha azı şu anda geri dönüştürülüyor ve bu da dünyadaki giysilerin %70'inden fazlasının çöp bidonlarında son bulmasına neden oluyor. Bunun ışığında, rejenere elyaflar, döngüsel ekonomiyi teşvik etmede ve döngüyü kapatmada çok önemli bir rol oynamaktadır. Tekstillerin geri dönüştürülmesi, işlenmemiş ham kumaş kullanımına kıyasla enerji tüketiminde %70 azalma, CO2 emisyonlarında %75 azalma ve su kullanımında %86 azalma da dâhil olmak üzere sayısız fayda sağlar.

İplik eğirmeciler yıllardır, PET şişeler ve kumaş kesim atıkları gibi çeşitli ham maddelerden geri dönüştürülmüş elyafların eğirilmesinin avantajlarından yararlanmak için LMW makinelerine güvendiler. LMW'nin eğirme hattı, %80 tüketim sonrası malzeme ve %20 işlenmemiş ham pamuk karışım oranıyla, 40 Ne iplik sayımlarına kadar geri dönüştürülmüş malzemelerden iplik üretimine olanak sağlıyor.

LMW'nin rejenere open-end (OE) prosesi için tasarlanmış olan Hassas Harman hallaç odası hattı, verimli açma ve temizleme, etkili mikro toz ayıklama, elyafların optimum şekilde harmanlanması ve Tarak'a sürekli besleme sağlar. Tarak LC363/OE, daha yüksek üretim oranlarını, tutarlı kaliteyi, azaltılmış tiftik kaybını, daha düşük güç tüketimini ve yüksek gerçekleştirmeyi kolaylaştırır.

Hassas Otomatik Regüleli Cer Makinası LDF3 E, Duo Dijital Otomatik Regüleli, Dişlisiz Değiştirme tahrik sistemi ve Otomatik ekleme gibi özellikler aracılığıyla üstün kalite ile artan üretimi destekler.

LMW Smart serisi makineler, mekanik geri dönüşüm için son derece uygundur ve dünya çapında 150'den fazla geri dönüşüm yükleme ve kurulumları ile popülerlik kazanmıştır. LMW'den 500'ün üzerinde tarak makinası, şu anda çeşitli geri dönüşüm kümelerinde başarılı bir şekilde çalışıyor ve LMW Hassas Harman hallaç odası makinaları ile tamamlanıyor.

Ring iplik eğirme ve Open End uygulamaları için en uygun hazırlık makineleriyle birleştirilmiş LMW Akıllı Ring Makinesi, etkili bir şekilde geri dönüştürülmüş iplik üretir.

Kıyaslama Standartlarıyla Çevreye Duyarlı Başarıyı Teşvik Etmek

Hindistan, Vardhman Grubu'nun elyaf geri dönüşüm tesisi olan Vardhman ReNova, 6 TPD'lik bir üretim kapasitesine sahiptir ve İplik Katı Atık Maddesini/Kumaş Kırkım (kırpma)’larını kullanılabilir elyafa geri dönüştürmek için tasarlanmıştır. LMW Smart makineleriyle takımlandırılmış Vardhman Grubu fabrikaları, %30 geri dönüştürülmüş pamuk, %40 geri dönüştürülmüş polyester ve %30 işlenmemiş ham pamuk karışım oranı kullanılarak 24s Ne ve 30s Ne gibi iplik sayımlarında geri dönüştürülmüş ipliklerin eğirilmesini başarıyla kolaylaştırdı. LMW, geri dönüştürülmüş malzemeden eğrilen ring ipliğin kalitesini ve uygulanabilirliğini göstermek için, geri dönüştürülmüş iplikten yapılmış tişörtler üreten bir pilot proje yürüttü ve bunları yaygın kullanım için ITME 2022 – Hindistan ve ITMA 2023 – Milano sırasında tüm müşteri tabanına sundu.

Hindistan, Indore merkezli Pratibha Syntex, sürdürülebilir üretime adanmıştır ve büyüyen pazar talebine yanıt olarak, aktif olarak, geri dönüştürülmüş iplikler üretmektedir. LMW hazırlık makineleri, Pratibha Syntex'te geri dönüştürülmüş PET şişe elyafından ve kumaş kesim atıklarından geri dönüştürülmüş iplikler üretmek için kullanılıyor.

LMW'nin sürdürülebilirliğe olan bağlılığı, Madurai'de A'dan Z'ye pilot projesi "Coats Sürdürülebilirlik Merkezi"nin devreye alınması için Madura Coats ile bir iş birliğine olanak verdi. Bu Sürdürülebilirlik Merkezi, geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelere geçişi hızlandıracak, müşterileri ve paydaşları sektörde sürdürülebilirlik yaratma konusunda destekleyecek, sürdürülebilir inovasyonunu yönetecek, marka iş birliklerini geliştirecek ve sürdürülebilir ürünlerin hızla geliştirilmesini ve pazara sunulmasını kolaylaştıracak.

Döngüsel ekonominin yol gösterici ilkeleriyle uyumlu hale getirmek için tekstil değer zincirinin dönüşümü halihazırda devam ediyor ve tekstil teknolojisinde bir öncü olarak LMW, bu dönüşüm sürecinde çok önemli bir rol oynayacak.

LMW'de Sürdürülebilirlik bir yaşam biçimidir...


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.