İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan ITM fuarında yeni teknolojilerini sunacak olan Lakshmi, Autodoffer Speedframe (Fitil Makinesi), Tarak (Carding) ve Kompakt Sistemli Ring iplik makinelerini tanıtacak. Türkiye, İran, Özbekistan ve Afrika’dan geçen yıla göre daha fazla ziyaretçi bekleyen firma, 2.salon 213A standında katılımcılarla buluşacak. Hindistan merkezli olan Lakshmi, Asya pazarındaki lider konumunu sağlamlaştırırken, küresel pazarda da iddiasını sürdürüyor. Ürünlerini Türkiye, Endonezya, Bangladeş, Pakistan, Tayland, Vietnam, Nepal, İran, Özbekistan, Afrika ve Meksika’ya ihraç eden firma, harman hallaçtan ringe kadar bütün süreçleri üretiyor. Firma Türkiye’de Muteks Mümessillik tarafından temsil ediliyor.
Lakshmi ürün ve faaliyetleri hakkında Tekstil Dünyası Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Lakshmi İhracat Müdürü C.Arunachalam, ürün kalitesi olarak Avrupa firmalarıyla rekabet edebilecek güçte olduklarını belirtti. Hindistan iplik eğirme makineleri endüstrisinde yüzde 60’lık bir pazar payına sahip olduklarını dile getiren Arunachalam, ürün çeşitliliklerini giderek artırdıklarını söyleyerek Lakshmi’nin tekstil birimleriyle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı; “ Lakshmi harman hallaçtan ringe kadar bütün süreçleri üreten, dünyadaki iki firmadan birisi olarak hizmet veriyor. Lakshmi, ürettiği makinaları için gerekli olan apron, bilezik, iğ, manşon, kopça, tarak teli, elektrik motorları gibi donanımları kendisi üreten güçlü bir grup. Böylece maliyetlerini düşürdüğü için makinalarının fiyatları da ekonomik hale geliyor. Tekstil dışında firmamızın önemli yatırımları da bulunuyor. Örneğin havacılık endüstrisi için özel çalışmalarımız için yeni yatırımlarımız oluyor.”
Avrupa İle Rekabet Edecek Konumdayız
Hedef ülkelerde var olmak için servis ağının ve kaliteli ürün satışının önemli bir konu olduğuna değinen Arunachalam; “ Biz de bu doğrultuda sağlam kadrolarla çalışıyoruz. Küresel çapta önemli satış ve servis ağlarımız mevcut. Bu güçlü iletişim sayesinde müşterilerle kurulan diyaloglar, bizlerin başarısında büyük rol oynuyor. Hint pazarındaki başarımızın da asıl nedeni budur. Kaliteli üretim ile Avrupalı ürünlerle rekabet edecek güce sahibiz” dedi. Lakshmi firmasının son dönemde özellikle enerji tasarrufu sağlayan makineler üretme yolunda ciddi adımlar attığını dile getiren Arunachalam, çevreyi koruma anlamında bütün kriterleri yerine getirdiklerini ifade etti.
Türkiye Pazarında Tüm Ürün Gamımızla Yer Alacağız
Türkiye pazarındaki çalışmaları ile ilgili de açıklamalar yapan Arunachalam, başarılı bir mümessil tarafından temsil edildiklerini vurguladı. Muteks firmasının Türkiye’deki iplik fabrikaları ile çok olumlu ilişkiler içinde olduğunu açıklayan Arunachalam konuşmasına şöyle devam etti; Türkiye pazarında büyümek için elimizde önemli şanslar bulunuyor. Muteks temsilciliğinin satış destek hizmeti ve kontakları sayesinde her yıl Türkiye’deki satışlarımızı artırıyoruz. Şu an için Türkiye’de yaklaşık yüzde 10-15 pazar payına sahibiz. Özellikle Gaziantep ve Ceyhan’daki iplik fabrikalarına son bir yıl içinde 100 tarak makinesi ve 100.000 iğ tezgahı sattık. Ayrıca Kahramanmaraş’taki servis ofisimizde 24 saat çalışanlarımız yer alıyor.”
Son olarak yatırımları konusunda önemli bilgiler paylaşan Arunachalam sözlerini şöyle noktaladı; “2013 yılı içinde yeni makine üretim tesisleri açmayı planlıyoruz. Autodoffer Speedframe(Fitil makinesi) ve kompakt iplik sistemli Ringframe konularına odaklanacak bu tesislerin başarılı satış rakamlarına ulaşacağı inancını taşıyoruz.