Gizli Sırlar, Açık Başarı

Nonwoven kumaşlarda kalite güvencesi için Uster'ın iki yönlü yaklaşımı.

  09 Ekim 2023 08:30 Pazartesi
Gizli Sırlar, Açık Başarı

Kalitenin kritik olduğu ve kontaminasyonun kabul edilemez olduğu durumlarda, Uster kontaminasyon sınıflandırıcı başarının temelidir. Kumaş kontrolünde Uster Teknolojileri, nonwoven kumaşlar üreticileri için tek güvenli ve emniyetli çözümü sunuyor. Müşteriler Uster ekipmanlarına güveniyor – ancak aynı zamanda gerçek farkı yaratan şeyin uzman bilgi birikimi ve “Kaliteyi Düşün” yaklaşımı olduğunu da anlıyorlar. Nonwoven kumaşlar işinde pratik vakalar ve yerleşik başarı öyküleri her zaman değerlidir: herkes başarının sırlarını bilmek ister. Bazı şirketler vasatın üzerinde ürün kalitesi standartlarına nasıl ulaşıyor ve son derece kârlı bir işletmeyi nasıl sürdürüyor? Elbette bu bilgi özeldir ve şirketlerin yanı sıra onların sırlarını paylaşan Uster uzmanları tarafından da kıskançlıkla korunmaktadır.

Kontaminasyon Kontrolü, Birinci Bölüm

Ancak Uster'ın yapacağı şey, şirketlerin bu sırları kendileri için çözebilecekleri ana temeli sağlamak olacak. Basit bir ifadeyle, en üst düzey teknoloji ile birinci sınıf uygulama bilgi birikiminin mükemmel bir birleşimidir. Uster kontaminasyon sınıflandırıcıdaki güçlü görüntüleme spektroskopları, hatta ana elyaftan rengi biraz farklı olan her türlü parçacığı tespit edecek ve çıkaracaktır. Hiçbir şey saklanamaz: Pamuk veya sentetik elyaflardaki kontaminasyon, bir milimetrekare boyutuna kadar güvenilir bir şekilde ifade edilebilir. Ve burada başarının başka bir sırrını açıklıyoruz: Uster Jossi Vision Shield N, hassas açıcının hemen ardından, tam olarak kontaminasyonun spektroskoplardan saklanamadığı noktada ideal bir konuma sahiptir.

Birçok nonwoven kumaşlar üreticisi artık geri dönüştürülmüş elyaflarda büyüyen iş potansiyelini görüyor. Kâr marjları iyi görünüyor ancak kaliteyi doğru şekilde elde etmek kolay değil. “Geri dönüştürülmüş elyafların günümüzde hala sonsuz ve tutarsız kalite farklılıklarına eğilimli olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Üretim hattında yüksek performanslı kontaminasyon sınıflandırıcısının çalıştırılması, kabul edilebilir bir son ürün elde etmenin en iyi yoludur” dedi, Uster Teknolojileri Elyaf Temizleme Ürün Müdürü Mario Siegenthaler.

Uster Jossi Vision Shield N, her türlü açık pastel, grimsi veya kahverengimsi temel malzemedeki kusurları tespit edebilir. Siegenthaler, "Görüntüleme spektroskoplarımız için 'görünmez' IR ve UV ışık aralığındaki teknolojileri daha da geliştirmek için bilgi birikimimizi ve uzmanlığımızı kullanıyoruz" dedi.

Kontaminasyon Kontrolü, İkinci Bölüm

Uster çözümleri üstün kalite kontrolüne yönelik iki yönlü bir yaklaşıma sahiptir. Uster EVS Fabriq Vision N, süreçten kaynaklanan tüm ana kusurların ve kalan her türlü kontamine maddenin otomatik olarak tespit edilmesi için üretim dizisinin sonunda gelir. Tam hat hızlarında bile Uster, nonwoven kumaşlar üreticileri için güvenilir yüksek düzeyde kusur tespitini garanti eder. Kumaşlar otomatik olarak incelenir ve derecelendirilir. Üretimdeki herhangi bir kusurun son ürüne ulaşmasını önleyen tam bir kontroldür.

En yaygın kusurlar açılmamış lifleri, iplik sayımları, siyah noktaları, delikleri ve diğer sorunları içerir ve bunların tümü Uster sistemleri tarafından güvenilir bir şekilde tespit edilir. Ham madde kayıplarını, ikinci kalite üretimi veya en kötüsü müşteri taleplerini önlerler. “Uster EVS Fabriq Vision N, üretim süreci sırasında otomasyonlu denetimi kullanarak güvenilir kusur tespiti sağlıyor ve müşteri talepleri riskini çok önemli ölçüde azaltıyor. Sistemin gözle görülür her türlü kusuru yakalama yeteneği aynı zamanda dokuma veriminin de optimize edilmesine olanak tanıyor” dedi, Uster Teknolojileri Kumaş Denetimi Ürün Müdürü Michelle Salg.

Sırları Aralamak

Uster'in otomasyonlu kalite izleme çözümleri, nonwoven kumaşlar makine üreticilerinin de ilgisini çekiyor. Siegenthaler, "Tamamlanan projelerin, Uster Jossi Vision Shield N'nin ana işletme hedefleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ve temel performans göstergelerini olumlu yönde etkilediğini ifade etmekten gurur duyuyoruz" dedi. “Detaylara verdiğimiz önemde kazandığımız saygınlık nedeniyle, nonwoven kumaşlar şirketleri sorunlarını tartışmaya açmak konusunda istekli.”

Nonwoven kumaşlar şirketleri, numuneleri test için bırakmak veya daha sonra göndermek için düzenli olarak Uster sergi stantlarını ziyaret ediyor. "Bunu bir güven göstergesi olarak görüyoruz. Ve tabii ki yardım etmeyi ve tavsiyelerde bulunmak için uzmanlığımızı kullanmayı seviyoruz” dedi, Siegenthaler.

Üreticiler ayrıca Uster uzmanlarının, sistemlerini üretim ve işleme ortamlarına ideal şekilde entegre ederek yatırımlarından en yüksek iş değerini elde etme konusunda ayrıntılı tavsiyelerini de takdir ediyor. Uster'ı nonwoven kumaşlar endüstrisi için güvenilir bir ortak yapan şey, fabrika içindeki açık iş birliği ile dışarıdaki mutlak gizlilik arasındaki bu mükemmel dengedir.

Uster Teknolojileri Hakkında

Uster Teknolojileri, elyaftan kumaşa dünyanın lider kalite yönetimi çözümleri sağlayıcısıdır. Yüksek teknoloji araçları, sistemleri ve hizmetleri, kalite kontrol, öngörü, belgelendirme ve optimizasyonu kapsar. Portföy, elyaflar, kesikli elyaf ve filament iplikler, kumaşlar ve nonwoven kumaşlar için kalite yönetimi, laboratuvar testleri ve hat-içi süreç kontrol araçlarını içermektedir.

Tekstil ticareti için benzersiz küresel ölçütler olan Uster İstatistikleri, eğitim, danışmanlık ve dünya çapında satış sonrası hizmetleri içeren katma değerli hizmetler portföyünü tamamlar. Uster felsefesi-her zaman ‘kaliteyi akılda tutarak’ pazar ihtiyaçlarını karşılayarak yeniliği ileriye taşımayı amaçlar. Uster Teknolojileri'nin merkezi Uster, İsviçre'dedir ve dünya çapında faaliyet göstermektedir. Uster (İsviçre), Knoxville (ABD), Suzhou (Çin) ve Caesarea'da (İsrail) büyük pazarlarda ve Teknoloji Merkezlerinde satış ve servis yan kuruluşları ve ofisleri bulunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.