Geliştirdiği yeni teknolojiler ile tekstil üreticilerinin seçimi olan Oerlikon, poliamid iplik için ürettiği WINGS POY sistemini ilk olarak Türkiye’ye sattı. 2010 yılında kurulan Anadolu İplik tarafından satın alınan teknoloji, yüksek verimlilik, kullanım kolaylığı ve enerji tasarrufu sağlıyor. Anadolu İplik CEO’su Tuncay Uzun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sistemi polyamid 6 iplik üretimi için satın aldıklarını belirtirken, Oerlikon Barmag Wings teknolojisinin özellikle üstün verimlilik ve iplik kalitesi anlamında sağladığı kazancın seçimlerinde etkili olduğunu vurguladı.
2010 yılında kurulan Anadolu İplik kısa zamanda yakaladığı başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Kapasitesini her geçen dönem arttırma eğiliminde olan firma, yüksek kaliteli polyamid iplik üretiminde uzmanlaşan yapısı ile fark yaratıyor. Anadolu İplik firmasının ATT take-up ünitesi ile dokuz adet eFK tekstüre makinesine paralel olarak, on iki polyamid 6 FDY iplik üretimi için alım gerçekleştirildiği açıklandı. Bayan iç giyim ve dış giyimde kullanılan ayrıca spor giyimde en önemli özellik olarak öne çıkan astar kumaşlarında kullanılan ince polyamid 6 ipliği üretiminde lider üreticilerden birisi olduğu ifade edilen firmanın orta vadede en önemli hedefinin ise üretimi ikiye katlamak olduğu belirtiliyor.
Yüksek Verimlilik Sağlıyor
Oerlikon açısında da bu teknolojinin ilk kez Türkiye'ye satılmasının da, önemli bir başarı olduğu vurgulandı. Türkiye’nin son dönemde niş alanlarda gelişme kaydettiği ifade edilirken, üretilen teknolojinin bu yöndeki talepleri karşılayacağı vurgulandı. Oerlikon Barmag tarafından polyester POY işlemleri için geliştirilen WINGS teknolojisi, kaliteli üretimi ve yüksek verimliliği ile öne çıkıyor. Her dönem talepler doğrultusunda geliştirdiği teknolojileri ile tanınan Oerlikon Grup, bu alandaki pazar payını da oldukça genişletti. Firma alanında küresel pazarın yüzde 55'lik kısmına hakim bulunuyor.
WINGS teknolojinin öne çıkan diğer özelliklerinden birisi ise, yaklaşık olarak yüzde 35 civarında alan gereksinimini azaltması olarak açıklanıyor. Makinenin eşdeğerlerine göre yüzde 25 daha az enerji tükettiği de belirtiliyor. Ayrıca teknolojinin kullanım kolaylığının yanında, DTY ihtiyaçlarına uygun iplikler üretmesi de diğer bir avantajı olarak tanımlanıyor.