Akkanat İplik’ten LMW Yatırımı

Akkanat grubu, LMW'nin en son teklifleriyle tüm eğirme hattını hassas Harman hallaç dairesi sisteminden kompakt eğirme sistemlerine dönüştürmeye karar verdi.

  11 Temmuz 2023 08:44 Salı
Akkanat İplik’ten LMW Yatırımı

Çorlu'da bulunan Akkanat İplik, Akkanat grubunun tekstil sektöründeki en güçlü üyesidir. Üretimde üstün kalite ve başarılı ihracat güçlü arzusuyla 1987 yılında kurulan Akkanat İplik, vasatın üzerinde bir büyümeye tanık oldu ve hazır giyim endüstrisinde liderliğe ulaşmak adına emin adımlarla ilerliyor.

200 çalışandan oluşan kararlı ve deneyimli iş gücü ve son teknoloji tesisi ile günlük 17 ton ring iplik ve 5 ton hava jetli iplik üretimi ile yıllık 10 milyon adet giysi üretimiyle büyük bir başarı göstermektedir. Sosyal haklar ve sürdürülebilir uygulamalara birlikte önem veren Akkanat, teknolojideki değişen eğilimlere hızla uyum sağlamayı başarmakta ve tekstil sektöründe çalışanlarına yönelik sürekli beceri geliştirme ve sürdürülebilir yaklaşımla üretimi dönüştürmektedir.

Entegre Üretim

Akkanat grubu şu anda 27.744 Ring iğli iki eğirme ünitesine sahiptir; LMW'nin uçtan uca bir eğirme çözümü günlük 17 ton penye Kompakt Ring (halka) sarım ipliği ve 5 ton karışımlı Havajetli eğrilmiş iplik üretimi sağlar. Havajetli'de ana iplik sayımları Ne 16'dan Ne 36'ya kadar pamuk penye kompakt ve Ne 10'dan Ne 40'a, Polyester, Viskon, P/V ve P/c karışımlarından oluşmaktadır. Akkanat ayrıca günlük 25 ton üretim kapasiteli üst düzey Örme ve Boya tesisini de bünyesine katmaktadır.

Şirket, çevreye duyarlı çalışma standartları ile örnek teşkil etmektedir. Ayrıca güneş ve hidroelektrik güç tesislerinden kurulu 34 MW kurulu kapasiteye sahiptir. Akkanat, yüksek standartlarda kalite ve kalifiye iş gücünü bünyesine katarak, hızlı üretim ve zamanında teslimat sağlayarak dünya pazarlarında yükselen bir firma olarak ortaya çıkmıştır.

Yeni Yatırımlar, Yeni Pazarlar

Akkanat, son derece zorlu Avrupa ve Türkiye pazarlarına hizmet etmek için, üretilen ipliğin kalitesi üzerinde komple kontrol sağlama misyonuyla, melanj ve özel iplikler üretmek için ilk eğirme ünitesini 1992 yılında kurmaya karar verdi. Türkiye'de yüksek enerji ve işçi ücreti maliyetleri ile, herhangi bir iplikhane için temel başarı unsuru, artan iplik gerçekleştirme, düşük güç maliyeti ve otomasyon yoluyla düşük iplik üretim maliyetini korurken yüksek kaliteli iplik üretmekti.

Mevcut eğirme ünitesini modernize etme ihtiyacının farkına varan Akkanat grubu, penye pamuk kompakt ipliklerden oluşan bir ürün karışımını yükseltmeyi ve sentetik, selüloz ve pamuk karışımı uygulamaları için Havajetli segmentine girmeyi planladı. LMW'den gelen sunumlara dayanarak ve sunulan çok yönlü çözümlerin faydalarını değerlendiren Akkanat grubu, Havajetli süreci için LMW Tarak ve Cer makineleri ile modernizasyonuna başlamaya karar verdi. LMW'nin ilk tekliflerinin sunduğu üstün kalite ve performansa ikna olan Akkanat, eğirme hattı için de LMW Ring (halka) makine çözümlerini denemeye karar verdi.

LMW Teknolojisine Yatırım Kararı Verildi

LMW tarafından sunulan vasatın üzerinde satış öncesi ve sonrası hizmetler ile desteklenen LMW makinelerinin performansından müteşekkir olan Akkanat grubu, LMW'nin en son teklifleriyle tüm eğirme hattını hassas Harman hallaç dairesi sisteminden kompakt eğirme sistemlerine dönüştürmeye karar verdi.

LMW'nin hassas Harman hallaç dairesi hattı, yüksek telef silindirli çırçır Türk pamuğu verimli bir şekilde işler ve LMW tarak makinelerinde elde edilen daha yüksek düz indeks, en düşük iplik sayımlarına sahip şeridin üretilmesine yardımcı olur. Servo çekim ve vatka tartım teknolojisine sahip vatka şekillendirici LH20S, en düşük %cv ile vatkaların hazırlanmasını sağlar. Yüksek hızlı Penye Makinesi LK 69S ve en yüksek tarama hassasiyetine sahip Cer makinesi LDF3S, oldukça zorlu Avrupa pazarı için gerekli olan referans kaliteyi belirliyor. En uzun Speed (Hız) makinesi LF4280/SX, yerden tasarruf etmeye ve en az bakımla üretkenliği artırmaya yardımcı olur. Spinpact sistemli Ring (halka) makinesi LRJ9/SXL, tüylülüğü azaltılmış iplik üretilmesini sağlar.

Akkanat, modernizasyon sonrasında aynı sayıda işçi ile üretimini %50 oranında artırmayı başarmıştır.Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Akkanat'ın sözleriyle, "Son müşterimizi ve özel pazar ihtiyaçlarını anladıktan sonra LMW tarafından sağlanan çözümler, başarılı ortaklığımızın öncül faktörüdür."

Sürdürülebilirliği Teknolojik Liderlik Yoluyla Gerçekleştirmek

Karbon ayak izinde şeffaflık talep etme eğilimi, giyim endüstrisini yakaladı ve giyim markaları, iplik ve kumaş üretiminde yer alan sürdürülebilir uygulamalar konusunda daha istekli hale geliyor.LMW çözümleri, Harman hallaç dairesinde & tarak makinelerinde daha az iyi liflerin çıkarılması yoluyla daha fazla ham madde kullanımıyla karbon ayak izinin azaltılmasını kolaylaştırır. LMW Tarama çözümleri, daha az döküntü yüzdesi ile yüksek kalite elde edilmesine yardımcı olur ve LMW Ring (halka) makineleri, pneumafil atığını azaltmak için Fitil durdurma hareketi ile takımlandırılmıştır.

Daha yüksek verimliliğe sahip motorlar ve son derece güvenilir parçalarla takımlandırılmış LMW Makineleri, güç tüketiminin en aza indirilmesinde ana bir rol oynar. LMW tarafından sağlanan güçlü ve gerçek zamanlı servis desteği, makinelerin daha uzun süre hizmet vermesini sağlayarak bu şekilde parçaların güvenilirliğini ve uzun ömürlü olmasını sağlar.Fabrika Müdürü Atalay Söylemez'den alıntı yapmak gerekirse, “LMW Spinpact'ten- emiş kompakt sistemi- üretilen iplikle üretilen kumaşlar, piyasadaki diğer çözümlere kıyasla iyi aşınma direnci değerlerine sahiptir. Bunun nedeni, iplikteki tutarlı daha düşük tüylülük değerleri nedeniyle hav/tüylenme etkisinin azalmasıdır”

Eğirme Başarısı için (4S) Son Teknoloji Akıllı Çözümler, teknolojiye zekâ katarak fabrikaları geleceğe hazır hale getiriyor. Yenilikçilik kültürüyle desteklenen LMW teklifleri, görev açısından kritik otomasyon, bağlı makinelerden gerçek zamanlı veriler ve analitik, tüm uygulamalarla uyumluluk ve çeşitli çalışma koşullarında tutarlı performans aracılığıyla teknolojik ve rekabet avantajı sağlar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.