Açık Başarı – Sadece iki Sinyal

Smart Duo iplik temizleme, pratik sonuçlar için yenilikçi teknolojiyi uygular.

  25 Ekim 2023 08:30 Çarşamba
Açık Başarı – Sadece iki Sinyal

Uster Quantum 4.0, hem kapasitif hem de optik sensörlerin benzersiz kombinasyonunu tek bir cihazda sunuyor. İplik eğirmeciler için her iki dünyanın da en iyisi. Pazara lansmanından iki yıl sonra sektör geri bildirimleri, Uster'in yeni çapraz temizleme ve yoğunluk algılama işlevlerinin faydalarının altını çiziyor.

İplik temizleme için iki ana teknoloji arasında seçim yapmak artık geçmişte kaldı. Bunun nedeni, Uster'in en yeni Quantum 4.0 temizleyicilerinin Smart Duo adı verilen bir konseptte hem kapasitif hem de optik sensörler sunmasıdır. Bu yenilik, her sensör opsiyonunun kendine özel işlevselliğe sahip olduğunu tanımlıyor; bu nedenle her ikisinin birlikte kullanılması, iplik eğirmeciler için kalite ve kârlılık açısından belirgin avantajlar sağlıyor.

Çapraz Temizleme

Smart Duo seçimi, hem kapasitif hem de optik sensörlerin uygulandığı 'çapraz temizleme'yi kullanır. Kapasitif sinyal çok kompakt iplik hatalarına tepki verir. Önemli bir hacim artışı olarak iplikteki daha fazla elyaf içeren yoğun kalın hatların garantili tespitini sağlar. Optik sensör bu gibi vakalarda küçük çaplı bir artış kaydeder. Bunun yerine, kapasitif sensörün hacimde yalnızca küçük bir artış kaydedebileceği, iplikteki hacimli ve görsel olarak büyük vakaları algılamada daha iyidir.

Kompakt ve havlı durumların tespitinde maksimum fayda sağlamak için her iki sinyal de seri olarak eklenir. Çapraz temizleme işlevi, temel temizleme parametrelerinden sonra ikinci bir temizleme limitinin yedeğini kullanır. Örneğin kapasitif temizleme limitleri altında hata olarak tanımlanamayacak kalın bir hat, ekstra optik temizleme ayarları altında yeniden kontrol edilecektir. Bu, temizleyicinin yalnızca kapasitif sensör tarafından tespit edilemeyen kalın ve havlı oluşumları algılamasına olanak tanır. X olarak sınıflandırılan çapraz temizleme senaryoları, fitil cağlıklarında veya çekim bölgesinde elyaf birikmesi gibi temizlik ve bakım amaçlarına yönelik iplik eğirme koşullarını belirtmek için de faydalıdır.

Daha İyi Kumaş Kalitesi İçin Ödün Verilmez

Pratik bir örnekte, çapraz temizlemenin faydası, Hindistan'da örme kumaşlar için %100 penyeli pamuk ipliği (Ne 30) üreten bir iplik eğirme üreticisi tarafından kanıtlandı. Amaç, aynı düzeyde daha net kesimleri korurken, kalan kalın hatları azaltarak kumaş kalitesini artırmaktı. Kumaş numunelerinin bağımsız bir değerlendirmesini sağlamak amacıyla denetleme ve eşleşme için bir Hint tekstil enstitüsü görevlendirildi.

Testler için çapraz temizleme ayarı 'orta'da tutuldu ve NSL ayarı, ilave X kesimlerini telafi etmek için hafifçe açıldı. Son olarak, her iki ürün de NSL T için X kesimleri dâhil 92,6 kesim/100 km ve çapraz temizleme etkinleştirilmeden NSL T için 92,5 kesim/100 km ile temizlendi. Çapraz temizleme işlevi, ek kesimlere gerek kalmadan kumaş kalitesinin arttığını gösterdi. Uster Smart Duo, üretim maliyetlerini artırmadan daha iyi kalite sağlamayı başardı.

Yoğunluk Tespiti

Yoğunluk ölçümü, Quantum 4.0 temizleyicinin Smart Duo işlevi tarafından sunulan öne çıkan bir özellik olarak piyasada benzersizdir. Yoğunluk iki ayrı ölçümü içerir: yoğunluk kanalı (D), tanımlanmış bir referans uzunluğu boyunca eklemeden sonra aktiftir; bu geçici yoğunluk ölçümüne ek olarak kontinü yoğunluk (CD) ölçümü de yapılır.

İplikteki farklı büküm seviyeleri farklı yoğunluklara neden olabilir. Diğer faktörler, kompakt ve kompakt olmayan iplik karışımı veya sanforlama seviyelerindeki düzensizlikler olabilir; farklı iplik türleri ve malzemeleri de farklı yoğunluklara sahip olabilir. Yoğunluk ölçüm işlevi aynı zamanda sanforlama cihazının arızalanmasından kaynaklanan iplik sorunlarını da önler.

Bir Ton İplik Tasarrufu

Başka bir pratik örnekte, Çin'deki bir müşteri, halka iplik eğirme makinelerinden birinin yüksek bükümlü iplik ürettiğini keşfetti. Sarım makinesinde bazı yüksek bükümlü iplikler düzenli ipliklerle karıştırıldı ve bunun sonucunda 1,21 ton iplik kontamine edilerek kullanılamaz hale geldi.

Halka çerçeve aşamasında farklı büküm seviyelerindeki iplikleri görme duyusu ile ayırt etmek imkansızdır. Uster Quantum 4.0'ın piyasaya sürülmesine kadar farklı bükümlere sahip ipliği sarım aşamasında ayırmanın bir yolu yoktu. Yoğunluk algılama işlevi sayesinde iplik eğirmeciler, normalde israf olacak olan 1,08 ton iplikten tasarruf etti. Yeni nesil Uster iplik temizleyicilerin kurulumuyla fabrika, yüksek bükümlü elemanı ayırmak için ipliği geri sarmayı başardı.

Büyük Zorluklara Karşı Yenilik

Quantum 4.0, hem standart hem de özel uygulamalar için Akıllı Temizleme Teknolojisine sahip verimli iplik kalitesi güvence sistemidir. İplik Gövdesi, Yoğun alan ve Akıllı limitler gibi kabul edilen standartlar, yeni Smart Duo teknolojisi ile daha da geliştirildi. Sayısız kullanımı kolay işlev, temel temizleme, Smart Duo temizlemenin (çapraz temizleme ve yoğunluk algılama dâhil) yanı sıra kontamine temizleme ve özel uygulamaları kapsar. Uster'in en son iplik temizleme yenilikleri, iplikhanelerde günümüzün pazar zorluklarına karşı maksimum esneklik, güvenlik ve önleme sağlar.

İplik temizleme hakkında daha değerli bilgiler, 'önleyici iplik temizleme' başlığı altında Uster'in talep-eksenli çevrimiçi bilgi oturumunda sunulmaktadır. Lütfen çevrimiçi ağ oturumuna ekteki bağlantıdan ulaşın:

https://event.eu.on24.com/wcc/r/8000017541/AB09168F778DC301148A9701EA461F21

Uster Teknolojileri Hakkında

Uster Teknolojileri, elyaftan kumaşa dünyanın lider kalite yönetimi çözümleri sağlayıcısıdır.

Yüksek teknoloji araçları, sistemleri ve hizmetleri, kalite kontrol, öngörü, belgelendirme ve optimizasyonu kapsar. Portföy, elyaflar, kesikli elyaf ve filament iplikler, kumaşlar ve nonwoven kumaşlar için kalite yönetimi, laboratuvar testleri ve hat-içi süreç kontrol araçlarını içermektedir.

Tekstil ticareti için benzersiz küresel ölçütler olan Uster İstatistikleri, eğitim, danışmanlık ve dünya çapında satış sonrası hizmetleri içeren katma değerli hizmetler portföyünü tamamlar.

Uster felsefesi-her zaman ‘kaliteyi akılda tutarak’ pazar ihtiyaçlarını karşılayarak yeniliği ileriye taşımayı amaçlar.

Uster Teknolojileri'nin merkezi Uster, İsviçre'dedir ve dünya çapında faaliyet göstermektedir. Uster (İsviçre), Knoxville (ABD), Suzhou (Çin) ve Caesarea'da (İsrail) büyük pazarlarda ve Teknoloji Merkezlerinde satış ve servis yan kuruluşları bulunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.