Zemin Kaplamaya Superba’dan Teknolojik Çözümler

Superba, yapay çim üretimi için geliştirdiği Greentex kontinü textüre makinası ve büyük ölçüde enerji tasarrufuyla öne çıkanlardan oldu.

  20 Mart 2013 00:00 Çarşamba
Zemin Kaplamaya Superba’dan Teknolojik Çözümler

Üretiminin tamamına yakın kısmını ihraç eden Fransa merkezli Superba SAS, kontinü halı ipliği termofiksajı ve boyama süreçlerine dönük makineler geliştiriyor. Küresel piyasada kurulu yaklaşık 1400 üretim hattı bulunan firma, fuarların da yakın takipçisi olarak biliniyor. ITMA Asya fuarında da yer alan Superba, başarılı bir edisyon geçirerek müşterileriyle ilişkilerini güçlendirdi. Firma ilk kez 2011 ITMA Barcelona’da sergilediği TVP3 termofiksaj makinesi ve Greentex kontinü textüre makinesini bir kez daha Asyalı üreticiler için sergiledi.

Dünya çapında önemli bir pazara sahip Fransız tekstil makinacılar içinde yer alan Superba Textile Systems, yeni nesil makinalarıyla üreticilerin taleplerini yüksek düzeyde karşılıyor. Kontinü halı iplik termofiksaj ve boyama süreçleri alanında teknolojiler geliştiren Superba; dokuma halı, tuft halı, kilim (PP, PA, PET, PAN Yün ve karışımlar), triko ve el örgü ipliklerinin kontinü termofiksajı, buharlaması ve yüksek hacim (high- bulk) üretimine yönelik makina imalatı ile birlikte 8 renge kadar boyama imkanı veren space-dyeing makinalarını küresel pazara sunuyor.

40 Yıllık Sektör Deneyimi

Halı ipliği üretimi alanında fiksaj hatlarıyla 90 yıllardan bu yana Çin'de yer alan Superba, 2005 yılında Şangay temsilciliğine açmıştı. Merkez açıldığı dönemden bu yana başarılı bir şekilde Asya pazarında yer alan firma etki alanını da oldukça genişletti. Superba özellikle son 4-5 yıldır kaliteli halı üretimine yönelik makineler, son teknoloji, ekonomik ve çevre dostu üretimler ile çalışmalarını yürütüyor. Üretim seviyesini de sürekli arttırıyor.

40 yıllık sektörel deneyime sahip olan Superba’nın ITMA Asya’da sergilediği en önemli ürünlerinden birisi ise termofiksaj sürecinde enerji tasarrufuyla öne çıkan TVP3 hattı. 1995 yılında üretilmeye başlayan termofiksaj makinalarına kıyasla ITMA’da tanıtılan bu son modelde enerji tüketimi yüzde 50 oranında düşürülmüş. Geliştirilen TVP3 hattı elektrik tüketimini azaltan yeni ‘IE3’ uyumlu motorları ile birlikte çalışıyor. Superba’nın ITMA Barcelona da tanıttıktan sonra özellikle Gaziantep Bölgesi’ne yoğun satış yaptığı makine TVP3, 145 derecede basınçlı doymuş buhar ile elyafta kullanım kolaylığı sağlıyor.

 

TVP3 Avantajları İle Öne Çıkıyor

 

Polyester gibi malzemelerden üretilen yumuşak halılar ve özellikle ince iplik için uygun bir makine olarak tanıtılıyor. Superba fiksajı basınç altında doymuş buhar prensibine dayanıyor. Basınç altında doymuş buharın avantajları ise; Elyaf merkezine kadar fiksaj ve homojen işlem, iplikte sararma olmaması, düşük sıcaklıkta işlem, yağ ve kimyasallarda bozulmama, düşük enerji tüketimi sıralanıyor.  3. nesil fiksaj makinası olan TVP3, günümüzde kullanıcıya, kullanım, bakım ve arıza giderme kolaylığı, zamanı daha verimli kullanma, üretim birim maliyeti azaltma faktörlerinden ödün vermeden 500 kg/saat ve üzerindeki üretimler ile çeşitli avantajlar sağlıyor. Ayrıca makine de MAT3 iplik akümülatöründe 16 metrelik kanal (chute) ile iplik tutma kapasitesine sahip bulunuyor. Böylece TVP3 hattı yeni versiyonu ile yüksek üretim gerçekleşriyor.  Geliştirilen TVP3 hattı elektrik tüketimini azaltan yeni ‘IE3’ uyumlu motorları ile birlikte üretiliyor.

 

Yapay Çim İçin Yeni Teknoloji

 

Üretiminin yüzde 95’ini dünya genelinde 60’dan fazla ülkeye ihraç eden Superba, ITMA Asya’da özellikle spor alanlarında kullanım bulan yapay çim sektörü için geliştirdiği yeni makinası Greentex isimli kontinü textüre makinasını tanıttı. Halı üretimi ile ilgisi olmayan makine, yer kaplama endüstrisi ile bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Günümüzde ekolojik bir ürün olarak değer gören yapay çimlerin sportif faaliyet alanlarında kullanımının artması göz önüne alınarak büyüyen bir pazara seslendiği belirtiliyor. Avrupa’da bu pazarın yılda yüzde 10, Amerika’da ise yüzde 20 hızla büyüdüğü kaydediliyor. Yapay çim üretiminde çok farklı elyaf türleri kullanılıyor. GREENTEX, yeşil iplikleri textüre edebilmek için KDK-Knit De Knit süreçlerini uyguluyor. Çok pahalı, karmaşık ve diskontinü bir süreç olan bu üretimde iplikler birer birer işlem görüyor. Makine, PE, PP veya PA ipliklerini textüre edebilme özelliklerine ve günlük 1.5 ton üretim yapabilme kapasitesine sahip bulunuyor.

 

Döşeme endüstrisi için yenilikçi uygulamaları ile ilk kez 2011 yılında ITMA'da tanıtmıştı. Yapay çim son dönemde özellikle rugby, hokey, tenis gibi spor alanlarında yoğunlukla kullanılıyor. Sürdürülebilirlik kolay kurulum gibi nedenlerle tercih ediliyor. Bakım azalırken çevre dostu üretim olması özelliği ile de dikkat çekiyor.

Superba Kasım’da İstanbul’a Geliyor

Gerek halı gerekse yapay çim üretim teknolojileri ile zemin kaplama sektörüne dönük yenilikçi teknolojiler geliştiren Superba, 8-11 Kasım 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Domotex Middle East fuarına katılacak. Firma zemin kaplamaya dönük çözümleriyle Salon 9 Stand A100’de Türk ve çevre bölgeden ziyaretçilerle buluşacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.