Talep Arttı, Bossa Yönünü ‘Uzak Doğu’ya Çevirdi

Bossa, Uzakdoğu’da artan müşteri taleplerini yakından takip ediyor. Intertextile Shanghai Apparel Fabrics Fuarı’nda üst segmentteki ürünlerini sergileyen firma, Çin’deki lüks tüketimine yönelik yeni stratejiler uyguluyor.

  21 Aralık 2012 19:44 Cuma
Talep Arttı, Bossa Yönünü ‘Uzak Doğu’ya Çevirdi

Tekstil sektöründe 60 yılı geride bırakan Bossa, 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da büyüme yönünde sağlam bir vizyon çiziyor. 1951 yılında Adana’da bir Sabancı kuruluşu olarak faaliyete geçen Bossa, günümüzde küresel pazarın önemli oyuncularına tekstil ürünleri tedariği gerçekleştiren dev bir işletmeler zincirine dönüştü. Yıllar içinde faaliyet alanını hem fiziksel hem de kapsam olarak genişleten Bossa, 1974 yılında Dış Giyim (poliviskon) tesisini, 1990 yılında OSB’de yer alan Denim ve Spor Giyim işletmelerini ve 1993’te Gömleklik işletmelerini devreye soktu. Bossa, 650 bin metrekare alana yayılmış toplam üç üretim tesisi ve 2.500 personeli ile Türk tekstil sektörünün en büyük entegre tekstil kuruluşlarından birisi konumunda yer alıyor. 2008 yılında Akkardan Grubu tarafından satın alanı firma, yıllık ortalama 240 milyon dolar ciro ve 110 milyon dolar ihracat gücüne sahip bulunuyor.

Firma, uluslararası alanda fuar ziyaretlerine devam ediyor. 22-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Intertextile Shanghai Apparel Fabrics fuarına katılan Bossa, Uzakdoğulu müşterileri ile iletişimini sağlam tutuyor. Fuar boyunca ziyaretçilere ürünler ve pazar çalışmaları hakkında bilgiler veren Bossa Gömleklik Bölümü İhracat Satış Sorumlusu (Export Sales Manager for Bossa Shirting) Birim Atagan, dergimize önemli açıklamalarda bulundu. Intertextile Shanghai Apparel Fabrics fuarına gömleklik ve dış giyim ürün grubu ile katıldıklarını ifade eden Atagan, Uzakdoğu’daki üst segmentteki taleplere yönelik bu kararı aldıklarını vurguladı. Türk kökenli bir firma olan Bossa’nın, Avrupa kalitesinde algı oluşturduğunun altını çizen Atagan; “Alıcılar kaliteli üretim noktasında bize güveniyor. Özellikle Çin’de hızla artan üst segment talepleri, bizim hem küresel pazarda hem de bu bölgedeki büyüme potansiyelimizi daha da yükseltiyor” dedi.

 

Asyalı müşterilerinin de Avrupalılar gibi katma değeri yüksek, özellikli ürünleri tercih etmeye başladıklarını aktaran Atagan şöyle devam etti; “ Asya bölgesinde artan bir ivme ile lüks tüketim yaşanıyor. Bu bölgedeki alıcılar, Indigo gömlekler, Melange ağırlıklı desenler, özel finişler, jakarlı ve kesmeli desenlere olan ilgilerini artırdı. Bu nedenle Asya için tedarikçisinin büyüklüğü ve prestiji önem taşıyor.” Fuarın genel yapısı hakkında da bilgi veren Atagan, Intertextile Shanghai Apparel Fabrics fuarına ilk defa geçen sene katıldıklarını hatırlattı. Atagan, geçen yıl ile karşılaştırıldığında fuarın bu yıl ki edisyonunda daha büyük bir iş hacmi yakaladıklarını ifade etti. Fuarda, dünyanın tekstil devi Çin’den üreticilerin ağırlıklı olarak ziyaretçileri olduğunu belirten Atagan, onları Japon ve Mısırlı üreticilerin takip ettiğine değindi.

 

Bossa AR-GE Sınırları Zorluyor

Her yıl cirosunun yüzde 2.5’ini AR-GE çalışmalarına ayıran Bossa, bu çalışmalar sonucunda yenilikçi kumaşlara imza atıyor. Firmanın Glowing Whispers- Işıltıyan Fısıltılar isimli yenilikçi denim kumaşı bugüne kadar üretilmemiş birçok özelliği barındırıyor. Bu yeni denim kumaşı, ışık ve hareket etkilerini yansıtan bir ışıldama görünümüne sahip. Ürün, tek kumaş ile farklı amaçlara göre farklı görünüm ve yansımaları elde etmeyi sağlıyor. Yenilikçi ürün 6 aylık AR-GE çalışması ve 1 milyon Dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildi.

AR-GE çalışmalarına bütçesinden en fazla pay ayıran tekstil kuruluşlarından biri olan Bossa’nın AR-GE merkezinde 60 kişi çalışıyor. Firma AR-GE çalışmalarının temel konseptini sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık oluşturuyor. Son 7 yılda tekstil alanında üretimini iyileştirme ve kapasite artırımı için 100 milyon Dolarlık yatırım gerçekleştiren Bossa; Denim ve Spor Giyim, Dış Giyim ve Gömleklik olmak üzere üç ana üretim grubunda faaliyet gösteriyor. 2.400 personeli ile Türkiye’nin en büyük entegre tekstil kuruluşlarından birisi olan Bossa, toplam 650 bin metrekarelik alana yayılmış dört üretim tesisinde yıllık 84.5 milyon metre üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

Üretimin yüzde 85’ten fazlasını ihraç eden firmanın ihraç pazarları arasında; ABD, İspanya, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri öne çıkıyor. Bossa’nın denim kumaş tedariği sağladığı önemli markalar arasında ise; H&M, Nudie Jeans, Topshop, M&S, Replay, Diesel, Citizens of Humanity, G-Star, Zara, Massimo Dutti, Dolce & Gabanna, Armani Exchange, Levi’s ve Acne dikkati çekiyor. Firmanın yerli müşterileri arasında ise Mavi, LTB, Cross gibi markalar yer alıyor

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.