İtalyan Tekstil Makineleri: 2’nci Çeyrekte Siparişler Hala Düşüşte

ACIMIT Ekonomi Departmanı tarafından raporlanan 2024 yılının 2’nci çeyreğinde İtalya tekstil makineleri sipariş endeksi, 2023 Nisan- Haziran dönemine kıyasla (-17%) düşüş gösterdi.

  03 Eylül 2024 07:57 Salı
İtalyan Tekstil Makineleri: 2’nci Çeyrekte Siparişler Hala Düşüşte

Bu sonuç, tamamen siparişlerin toplamın yüzde 86'sını oluşturduğu yabancı pazarlarda (-%22) kaydedilen düşüşten kaynaklanıyor. Buna karşılık, İtalya'da, 2023 yılının 2’nci çeyreğine kıyasla yüzde 25'lik bir toparlanma gözlendi. Dış piyasalarda endeksin mutlak değeri 48,8 puan, İtalya'da ise 57,3 puan olarak kaydedildi. 2’nci çeyrekte, biriken siparişler 4,3 aylık garantili üretim seviyesine ulaştı. Buna ek olarak, ACIMIT'in anketi, 2024'ün ilk altı ayında İtalyan üreticilerin üretim kapasitesinin kullanımı oranının %61 olduğunu gösteriyor. Bu yüzdelik dilimin yılın ikinci yarısında yüzde 64'e kadar çıkması bekleniyor.

ACIMIT Başkanı Marco Salvadè şöyle devam etti; "2’nci çeyreğin sipariş endeksi, geçen yıla kıyasla yurtdışında belirgin bir düşüş gösteriyor. Bu düşüş, zorlu jeopolitik koşullardan kaynaklanan üst düzeydeki belirsizlik ortamını vurguluyor." ACIMIT endeksi tarafından işaret edilen bu trend, İtalya'nın 2024 yılının 1’nci çeyreğine göre güncellenmiş ihracat rakamlarına da dayanıyor. Çin ve Mısır hariç, ana dış piyasalar sadece İtalyan değil, tekstil makine talebinde genel bir düşüş gösteriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.