İtalyan Makineciler Teknolojik Yeniliklerini Türkiye Pazarına Sundu

ITA ve ACIMIT organizasyonu ile 16 İtalyan tekstil makineleri üreticisi Türkiye’ye geldi.

  25 Temmuz 2024 10:36 Perşembe
İtalyan Makineciler Teknolojik Yeniliklerini Türkiye Pazarına Sundu

İtalyan tekstil makineleri, özellikle Asya, Avrupa ve Amerika pazarlarına yönelik üstün teknoloji ve donanımlı ürünleriyle dikkat çekti. Türkiye ise, İtalyan tekstil makineleri üreticileri için Çin'den sonra ikinci en büyük yabancı pazar konumunu korudu.

2023 yılında İtalyan tekstil makineleri ihracatı, toplam üretimin %86’sını oluşturarak 2 Milyar Euro’luk bir değere ulaştı. Türkiye ise 183 Milyon Euro ile İtalyan tekstil makineleri ihracatında önemli bir yer tutmaya devam etti. Bu fuarla birlikte İtalyan üreticileri Türkiye ile olan ticari ilişkilerini daha da güçlendirme fırsatı buldu. Bu rakamlar, Türkiye’nin İtalyan tekstil makineleri endüstrisi için taşıdığı önemi bir kez daha ortaya koydu.

İtalyan Teknolojisi, Türk Tekstil Sektörünün Gelişimine Katkı Sağlayacak

Italian Trade Agency (ITA) Direktörü Marco Pintus, yaptığı açıklamada; “ITM, tekstil makineleri sektöründe dünya çapında en önemli ticaret fuarlarından biri. Türkiye, İtalyan tekstil makineleri üreticileri için ana pazarların başında gelmektedir. Bu nedenle, İtalyan katılımcıların ITM fuarından beklentileri her zaman oldukça yüksek. ITM'e katılan İtalyan firmaları, fuarda karşılaştıkları ziyaretçilerin kalitesinden son derece memnun kaldılar. ITM 2024, İtalyan inovasyonunun, teknolojisinin ve kalitesinin Türk tekstil sektöründeki etkisini göstermek için mükemmel bir fırsat sundu. İtalyan tekstil makineleri üreticilerinin bu fuara katılımının, Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim alanlarındaki kapasitesini artırarak, global rekabetçiliğini güçlendirme potansiyeline önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. Yenilikçi ve üstün teknolojik çözümler sunan bu üreticiler, Türk tekstil sektörünün büyümesine ve gelişimine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.