Hong Kong Deri Fuarı’nda Türk Rüzgarı Esti

Türkiye bu yıl ‘Odak Ülke’ olarak katıldığı Hong Kong’daki dünyanın en büyük deri fuarı APLF/MM&T’ye damga vurdu.

  15 Nisan 2012 21:47 Pazar
Hong Kong Deri Fuarı’nda Türk Rüzgarı Esti

Tanıtım Doğru ve Aktif Olmalı

Kalite kavramı ile özdeşleşen Türk deri markalarının artık moda odaklı olarak da dünya pazarlarında kuvvetlendiğini açıklayan Yolunay; “Bu nedenle Hong Kong’daki bu önemli fuara dünyaca ünlü modacımız Bora Aksu’nun enstalasyonuyla katılmayı tercih ettik. Türk deri markaları günün modasına uygun ürünleriyle dünya pazarlarında yerini almakta ve markalaşma faaliyetlerine ağırlık vermektedir” dedi. Tolunay, Türk deri markaları ve tasarımcıları dünya pazarlarına ne kadar doğru ve etkin tanıtılırsa, Türk deri ürünlerinin algısı da hak ettiği yeri bulacağını savundu.

B2B olarak adlandırılan iş pazarında markalaşmanın en az nihai tüketici pazarı kadar önemli olduğuna değinen Tolunay; “Bu nedenle artık ‘Turkish Leather’ yerine, ‘Turkish Leather Brands’ ifadesini kullanıyoruz” dedi. Tolunay sözlerine şöyle devam etti; “Bu bir markalaşma girişimi olarak sadece ayakkabı, saraciye, konfeksiyon markalarımızla sınırlı kalmayacak; aynı zamanda tabakhanelerimiz de marka bilinciyle hareket edecek. Markalaşma sadece ürünün fiziksel özellikleriyle ilgili bir kavram değildir. Markalaşma sadece büyük şirketlerin kullanabileceği bir araç da değildir. Şirketlere duyulan güven, müşterilerle kurulan ilişki biçimi, satış öncesi ve sonrası hizmetler, ürünlerin sunumu, tanıtımı gibi etkenler, deri üreticilerimizin markalaşmasında önemli rol oynuyor. Bizde artık fiyatla rekabet etme kısır döngüsünden kurtulmalıyız.”

İnternet Sitesini ve Sosyal Medyayı Daha Aktif Kullanacağız

Deri Tanıtım Grubu’nun gelecek stratejileri hakkında bilgi veren Tolunay; “Gerek Türk derisi ve deri ürünlerinin dünyadaki imajının daha da yükseltilmesi, gerekse üretici ve tüketiciye hitap eden markalarımızın dünyadaki gücünün artırılması için, internet tabanlı pazarlama ve tanıtım araçlarını daha yoğun kullanacağız” dedi. DTG’nin internet sitesinden online tanıtım yapılacağını ve sosyal medyayı daha etkili kullanacaklarını vurgulayan Tolunay, “Online tanıtım araçlarına tüm çalışmalarımızda ağırlık vereceğiz. İnternet sitemizi dünyanın her yerindeki deri alıcılarının, üyelerimize kolayca ulaşılabilecekleri bir araç haline getirmeyi amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Deri Tanıtım Grubu Hakkında

Deri Tanıtım Grubu, Türk deri markalarını iç ve dış pazarlarda tanıtmak, pazar ve ihracat potansiyelini artırmak ve hazırlanacak projeleri hayata geçirmek amacıyla 2005 yılında kuruldu. Deri sektöründe faaliyet gösteren firmaların desteğiyle, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda faaliyetini sürdüren DTG; Türk deri ve deri mamulleri ve ayakkabı sektörlerinin ihracatına ivme kazandıran bir pazarlama, pazar geliştirme, tanıtım stratejisi oluşturma, başta ihracat pazarları olmak üzere bütün dünyada sektörün pazar payını artırma, dünyaya Türk derisi imajını yerleştirme, AR-GE ve pazarlama, tanıtım ve markalaşma konusunda çalışmalar yürütüyor.

Okunma : 3453


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.