1TÇ, Bayileriyle Büyüyor

Tekstil ve hazır giyim başta olmak üzere birçok sektöre yönelik ticari yazılım uygulamaları geliştiren 1TÇ, bayilerine ve müşterilerine yönelik çalışmalarını, düzenlediği bayii toplantısı ile duyurdu.

  16 Temmuz 2012 01:27 Pazartesi
1TÇ, Bayileriyle Büyüyor

Bilgi işlem otomasyon sektöründe dünya çapında tanınan 1C İşletme yazılımının Türkiye’deki resmi temsilcisi olan 1TÇ şirketi, birçok sektöre dönük özel çözümler sunuyor. 1998 yılında ticari işletmeler için yazılım uygulamaları, ticari ve muhasebe bilgi işlem otomasyonu hazırlayan uzmanlar tarafından kurulan 1TÇ şirketi ürettiği 1TÇ:Ticaret Yönetimi + Genel Muhasebe, 1TÇ:Ticari Kobi Yönetimi, 1TÇ: Stok ve Satış yönetimi, 1TÇ: Genel Muhasebe, 1TÇ: Ticari Kobi Yönetimi (Base), 1TÇ: fatura (Base) yazılımlarını sektöre sunuyor.

Hazırgiyim, tekstil ve perakende sektörlerinin yoğun ilgi gösterdiği yazılımların sahibi olan 1TÇ, açık kaynak kodlu yazılımlarla avantaj sunuyor. Açık kaynak kodlu yazılımlar firmalara istekleri ve farklı taleplerine yönelik yazılımı düzenleme şansı veriyor. 1TÇ’nin ticari uygulamaları; kasa, banka, çek-senet, cari hesap, depo ve stok yönetimi, konsinye, barkod sistemi, alış-satış-sipariş-irsaliye ve fatura, masraf yönetimi, vergi, demirbaş, personel, basit üretim, dış ticaret, yönetim bilanço ve kar/zarar raporları, görev anımsatıcı gibi birçok özellikle yeni nesil otomasyon çözümleri sunuyor. Düzenlenen bayii toplantısında firmanın çalışmaları ve sektöre dönük çözümleriyle ilgili olarak 1TÇ Bayii Yetkilisi Alirıza Uzunmehmetoğlu TextoWear’a önemli açıklamalarda bulundu.

Yazılım Sürekli Gelişen Bir Uygulama

2007 yılından bu yana Türk pazarında yer aldıklarını söyleyen Alirıza Uzunmehmetoğlu, bu süre içinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini açıkladı. Temel olarak bayilik sistemi ile çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Uzunmehmetoğlu; “Standart uygulamalarla genel yapıyı temsil eden çözümler sunuyoruz” dedi. Yapılan çalışmaların birçok sektörü desteklediğini hatırlatan Uzunmehmetoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz yazılım sürecini kapsayan ya da buna ihtiyacı olan tüm sektörler ile çalışıyoruz. Özel alanlara yönelik çalışmaları bayilerimiz yürütüyor. Müşterilerin isteğine yönelik sistemler geliştiriyorlar. Ortaya çıkan sorunların çözülmesine katkıda bulunuyorlar. Yapılan uygulamaların asla bir sonu olmuyor çünkü yazılım sürekli gelişen bir sistem. Hızla gelişen bu yapıya asla son halini vermek söz konusu olamaz. Sürekli yenilenen uygulamalar firmaların istekleri doğrultusunda şekilleniyor.”

Alirıza Uzunmehmetoğlu, ayrıca aynı sektörde yer alsalar bile benzer profile sahip firmaların çalışma ve özel farklılıklardan kaynaklanan nedenlerle paket çözümlerden istedikleri yanıtı tam olarak alamadığını vurguladı. “Bu durumda, doğru bir takip ve iş akışı analizi için kullanılan ana uygulamaların yanı sıra, birden fazla farklı program kullanılarak ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor” diyen Uzunmehmetoğlu, 1TÇ olarak ürettikleri çözümlerin açık kaynak kodlu olarak dağıtıldığının altını çizdi. Uzunmehmetoğlu; “Bayilerimiz müşterilerinin ihtiyaçlarını belirleyerek, kullandıkları uygulama üzerinde taleplerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu hem tüm bilgileri tek elde toplama hem de rapor ve veri trafiğinin kontrolü sağlıyor. Çok özellikli rapor oluşturabilme imkanı sayesinde şirketin işleyişine daha yakın bir gerçeklikle durum analizi imkanı sunuyor” diye konuştu.

Çözüm Sunmak İçin, Firmanın Çalışma Mantığı Bilinmeli

Uygulama çözümlerini inceleyen ya da hali hazırda bunları kullanan firmaları referans alarak yeni müşterilerin kendilerine ulaştığını açıklayan Uzunmehmetoğlu, firmaya dönük çözümün belirlenmesi için ilk olarak firmanın çalışma mantığının ele alındığını söyledi. Firmanın çalışma şekli, sıkıntı yaşanan durumların belirlenmesi, özel taleplerin saptanması gibi konuların ön görüşmede masaya yatırıldığını kaydeden Uzunmehmetoğlu, firmanın işleyişinin nasıl olması gerektiğine dair çözüm önerilerinin firma yetkililerine aktarıldığını ifade etti. Uzunmehmetoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Tabi ki bu süreç sürekli ucu açık bir şekilde ilerliyor. Zaman geçtikçe firmada gelişmeler ve değişimler olabilir. Açık kaynak kodlu bir uygulama kullanmanın avantajı, kullandıkları yapıyı değiştirmeden sadece ihtiyaç duydukları özellikleri ihtiyaç duyulduğu zamanda talep ederek kesintisiz bir çalışma yürütme imkanına sahip olmaları. Firma ölçeğinde büyüme ve gelişmeye ayak uydurabilen, işletme ihtiyaçlarına göre genişleyebilecek bir otomasyon yapısı sunuluyor”.

Okunma : 3247


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.