Heimtextil, Katılımcı ve Ziyaretçi Sayısında Artış ile Geride Kaldı

Ev ve kontrat tekstillerinin önde gelen ticaret fuarında dönüşümler her zamankinden daha yoğun yaşandı. Sürdürülebilir ve yapay zekâ odaklı tekstil endüstrisi için yeni standartlar belirliyor.

  06 Şubat 2024 12:04 Salı
Heimtextil, Katılımcı ve Ziyaretçi Sayısında Artış ile Geride Kaldı

Karar vericilerle yeni bağlantılar, küresel iş fırsatları ve dünya çapında ziyaretçi akışı: Heimtextil 2024, yaklaşık 130 ülkeden 46.000 ziyaretçi ve 60 ülkeden 2.838 katılımcıyla yüzde 25’lik bir büyümeyle geride kaldı. Ziyaretçi sayısının arttığı fuar, ülke çapındaki demiryolu grevleri ve bölgesel gösteriler nedeniyle zorlu seyahat koşullarını avantaja çevirdi. Uluslararası alıcıların yeni Halı & Kilim ürün segmentinin kalitesi ve çeşitliliğine yönelik tepkisi çok büyüktü. Çok sayıda konuşma, tur ve atölye çalışmasında Heimtextil de önümüzdeki on yılların en önemli iki ana temasına odaklandı: sürdürülebilir üretim ve eylem ile yapay zekâ. Ev ve kontrat tekstillerinin önde gelen ticaret fuarında dönüşümler her zamankinden daha yoğun yaşandı.

Kıtalararası güçle Heimtextil 2024, Messe Frankfurt için rekor bir yılın temelini attı. Yaklaşık 130 ülkeden 46.000 alıcı, döşemelik ve dekoratif kumaşlar, yatak ve banyo tekstilleri, yatak örtüleri, fonksiyonel tekstiller ve halılardan duvar kağıtlarına, dış mekân kumaşlarına, yapay suni deriye, perdelere, elyaflara, ipliklere, uyku tulumlarına ve dekoratif yastıklara kadar küresel tekstil pazarına katılma fırsatını yakaladı. Ülke çapındaki demiryolu grevlerine rağmen, bu edisyon ziyaretçi sayısında bir artı kaydetti ve 60 ülkeden 2.838 katılımcı ile katılımcı sayısında bir önceki yılın etkinliğine kıyasla yüzde 25'lik bir artış kaydedildi: ‘’Heimtextil yoğun bir katılımla sona erdi. 2024 yılında alan, katılımcı ve ziyaretçi sayısındaki artış, şunu daha açıkça ifade etti: ev ve kontrat tekstillerine yönelik önde gelen ticaret fuarı büyüme yolunda ilerlemeye devam ediyor ve sürdürülebilir ve yapay zekâ odaklı tekstil endüstrisi için yeni standartlar belirliyor’’ dedi, Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun.

Olağanüstü Kıtalararasılık: Katılım Ulusal ve Uluslararası Çapta Artıyor

Heimtextil, katılımcı tarafında uluslararasılık düzeyini yüzde 95'e çıkarmayı başardı. Etkinliğe katılan ilk on ülke Çin, Hindistan, Türkiye, Pakistan, İtalya, Almanya, İspanya, Portekiz, İngiltere ve Hollanda oldu. Belçika, Bulgaristan, Çin, Hindistan, Japonya, Polonya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, ABD ve Mısır'dan katılımcı sayısında artış yaşandı. Ziyaretçi tarafında ise Çin, Almanya, Hindistan, Japonya, Hırvatistan, Makedonya, Pakistan, Slovakya ve Kıbrıs'tan daha çok ziyaretçi geldi. Alman ticari ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde on arttı.

Memnuniyet ve Ziyaretçi Kalitesinde Belirgin Artış

2024 yılında ziyaretçi memnuniyeti hem ulusal hem de uluslararası düzeyde, özellikle de sunulan hizmetlerin kapsamı ve derinliğiyle birlikte ortalama yüzde 93'e yükseldi. Alman ticari ziyaretçiler arasında genel memnuniyet yüzde yedi puan artarak yüzde 88'e yükseldi. Tüm ziyaretçilerin yüzde 90'ından fazlası ticaret fuarı hedeflerine ulaştı. Katılımcılar aynı zamanda artan ziyaretçi kalitesinden ve satın alma yetkinliğinden de etkilendiler: alıcılar arasında üst düzey karar vericilerin oranı yüzde altı puan artarak yüzde 78'e yükseldi. Katılımcıların yaklaşık yüzde 80'i ticaret fuar hedeflerine ulaştı.

Yeni Halı & Kilim Ürün Segmenti için Harika Başlangıç

Yeni Halı & Kilim segmentinin lansmanı tam anlamıyla bir başarı hikayesiydi. İlk kez ya da uzun bir aradan sonra Frankfurt'ta fuara katılan sayısız uluslararası pazar liderinin de aralarında bulunduğu küresel halı endüstrisi ilk kez tek bir salonda sıra dışı bir taleple bir araya geldi: Belçika'nın lider markalarından Ragolle Rugs'un CEO'su Katrien Vandenbroucke, "Frankfurt'taki ilk sergimizde koleksiyonumuzun tamamını planlı olarak teşhire çıkardık ve bu da doğru bir strateji olarak meyvesini verdi. Fuar standına süreçte başarılı bir katılım sağlandı ve Avrupa'dan deniz aşırı ülkelere, Asya'dan İskandinavya'ya kadar pek çok yeni küresel bağlantı kurduk" dedi. Yüksek kaliteli el yapımı kilimi ifade eden Hint şirketi The Rug Republic'in E-Ticaret Direktörü Raghav Gupta şu cümlelerle özetledi, "Yeni konseptin potansiyelini gördüğümüz için geri döndük. Ve şunu söylemeliyim ki, hoş bir sürprizden çok daha fazlasıydık."

Endüstriden yeni bir ortaklı katılım talebi geldi ve Frankfurt güçlü bir aday olarak öne çıkıyordu. Mısırlı Oryantalist Dokumacılar Grubu gibi katılımcılar geleceğe bakıyor: "Yeni konsepte tamamen ikna olduk. Salon en başından beri çok pozitif anlamda bir devinim geçirdi, endüstrimiz için mükemmel bir platform. Şimdi bunu hep birlikte ileriye taşımanın zamanı. Her durumda, Carpets & Rugs 2025'te yer alacağımızı zaten biliyoruz ve çok daha büyük bir stand temsiliyle" dedi, OWG Bağlı Ofisi Mac Carpet'in İhracat Satış Müdürü Ahmed El Gamal.

Tekstil Ürün Tasarımında Yapay Zekadan Ölçeklenebilir Sürdürülebilir Çözümlere

Yapay zekâ ve sürdürülebilirlik gibi dönüşümler daha önce hiç bu kadar yoğun bir şekilde Heimtextil'in merkezinde yer almamıştı ve temel teknolojiye geleceğe yönelik bir yaklaşım için etkili kaldıraçlar sunmamıştı. Ticaret fuarı, 2024 yılında ilk kez, yapay zekânın tekstil uygulamalarına ve geri dönüştürülmüş tekstil atıklarının yeni ipliklere dönüştürülmesi için yapay zekâ kontrollü sınıflandırmanın kullanımına ilişkin etkileyici bakış açıları sağladı. Trend alanında, ziyaretçilerin tekstil tasarımı fikirleri de ChatGPT-4 ve Midjourney gibi araçlar kullanılarak interaktif istasyonlarda hayata geçirildi.

Ayrıca Heimtextil bir kez daha en son teknolojiye sahip sürdürülebilir üretim ve eylemi somut hale getirdi. Ana temas noktalarından biri Yeni Hassasiyete Sahip Heimtextil Trendleriydi: konsept, tekstil endüstrisinin devam eden dönüşümüne odaklandı ve çok sayıda pazara hazır ve ölçeklenebilir çözüm sundu. Bunun bir örneği, kendi geliştirdiği renk pigmentleriyle oda ısı seviyesinde boyamaya olanak tanıyan Ever Dye şirketiydi. Variant 3D ise desen oluşturmadan abajur gibi karmaşık şekilleri bile üretmek için kullanılabilecek yapay zekâ destekli örgü yazılımı sunuyor.

Econogy programı, Finder, Talks, Tours ve Econogy Hub ile döngüsel yaklaşımların tüm çok yönlülüğünü, sertifikaların uygunluğunu ve tekstil malzemelerine yönelik olası uygulamaları gösteren ilerici merkezi içerik formatı sundu. Finder'da listelenen katılımcılar, bütünsel sürdürülebilirlik deneyimine katkıda bulundular: ‘’Birçok müşteriyle tanıştık ve Heimtextil 2024’ten çok memnunuz. Önemli iş ortaklarımızın neredeyse tamamı burada. Sürdürülebilirlik kayda değer bir biçimde değişiklik gösteren bir temadır. Eskiden insanlar geri dönüşümden bahsederdi ama bugün yenilenebilir enerjilerden süreçlerin derinliklerine, ham madde ve işleme yöntemlerine kadar uzanan bütünsel bir yaklaşım olarak ele alınıyor'' dedi, Vanelli Tekstil San. Uzman Satış Direktörü (CSO) Mevlüt Baydar. "Heimtextil 2024'te DecoTeam kapsamında yeni koleksiyonlarımızı göz alıcı bir şekilde teşhire çıkarabildik. Sürdürülebilirlik, Alfred Apelt GmbH için önemli bir rol oynuyor. Heimtextil'de Econogy Finder'da sürdürülebilir ürünlerin tedarikçisi olarak listelenmemizden büyük mutluluk duyuyoruz" dedi, Alfred Apelt GmbH Satış Müdürü ve İş Geliştirme Uzmanı Sebastian Ihling.

Yatak, Banyo ve Uyku Sistemlerinin Tekstil Yelpazesine Güçlü Yanıtı

Nevresim takımlarından, yatak çarşaflarına ve banyo tekstillerinden yatak örtülerine ve uyku sistemlerine kadar her çeşit perakendeye yönelik geniş Akıllı Yatak ürün yelpazesinin yanı sıra Yatak & Banyo segmentindeki markalar ve özel etiket mükemmelliği güçlü bir tepkiyle karşılandı: ''Herbert Neumeyer Group ile Heimtextil'e geri döndüğümüz için çok memnunuz ve mutluyuz. İletişimsel bir konsept olarak üç tarafı açık stant konseptimiz meyvesini verdi. Ulusal ve uluslararası müşterilerimizle olan alışverişimiz bizim için çok önemli. Heimtextil'de bu hedefe kesinlikle ulaştık ve bunu standımızda keyifli, resmi olmayan, iyi hissettiren bir atmosferde gerçekleştirdik. Bu, kendimizi salonda kalıcı bir odak noktası olarak ifade etmemizi sağladı” dedi, Heinrich Häussling GmbH & Co. Genel Müdürü Markus Ertel. Essenza Home Genel Müdürü Roeland Smits, ''Özetle: Heimtextil bizim için her zaman uluslararası gücün ve küresel pazarın teminatı olmuştur'' dedi. ''Buraya birçok onaylanmış müşteri randevusuyla geldik ve aynı zamanda yeni bağlantılar kurma fırsatımız oldu. Yüksek kaliteli ürünlerimize ve üretim süreçlerimize büyük ilgi gösteren sayısız turizm alıcısı tarafından çok memnuniyet verici bir şekilde karşılandık– Heimtextil bize doğru pazarlara erişmemizi sağladı'' dedi, Lameirinho-Indústria Têxtil Pazarlama Müdürü Tânia Lima.

2024'te odak noktası bir kez daha yatak perakende ve otel endüstrisi için yüksek kaliteli bilgi birikimi oldu: uluslararası uzmanlar en iyi uygulamaları paylaştı, örneğin, yatak odaları ve otel odalarının tasarımı veya yapay zekânın uyku analizinde kullanılması üzerine.

Asya Seçimi & Mükemmelliği: Etkileyici Yüksek Kaliteli Büyük Hacimler Yelpazesi

Asya Mükemmellik & Seçim salonlarında, orta ve büyük hacimli ticari alıcılar, ihracatta deneyimli ortaklar ve benzersiz bir yüksek kalite üretimi tekstil yelpazesi buldular. Tedarikçiler ziyaretçilerin kalitesinden oldukça memnun kaldılar ve ayrıca yeni pazarlar ve bağlantılar edinme şansına sahip oldular: GM Syntex İhracat Satış Müdürü Nishant Kumar Singh, "16 yıldır Heimtextil'de yer alıyoruz ve çok memnunuz. Ziyaretçi kalitesi bu yıl yine arttı. Daha fazla sipariş verebildik. En güçlü pazarlarımız İngiltere, ABD ve Avrupa" dedi. Al-Karam Textile Mills Kıdemli Genel Müdürü Muzzammil Kasumbi, "Bu yıl dikkat çeken şey, Avrupa ve ABD'nin yanı sıra Orta Doğu'dan da daha fazla ziyaretçinin buraya gelmesi. Burada ürünlerimiz için büyük bir potansiyel görüyoruz ve bu pazarın gelecekte çok daha bağlantılı hale gelebileceğine inanıyoruz" dedi.

Uluslararası, Yenilikçi ve Sürdürülebilir: Kontrat İşletmesine Yönelik Teklif

Heimtextil'deki İç Dizayn.Mimarlık.Turizm programı her zamankinden daha kapsamlı ve uluslararasıydı ve kontrat işi için mimarları ve turizm uzmanlarını tedarikçilerle bir araya getirdi. Sağlık ve bakım, dış mekân, yeni işler veya sürdürülebilirliğe odaklanan uluslararası üreticiler, geniş bir uygulama yelpazesine yönelik işlevsel yeniliklerini sundu.

"Heimtextil 2024 bizim için yeni iş yılına başarılı bir başlangıç oldu. Trevira CS markası, 17 önde gelen müşterisiyle birlikte büyük bir ortaklı stantta kendisini uluslararası bir izleyici kitlesine tanıtmayı başardı. Elyaf, iplik ve kumaş gibi sürdürülebilirlik konuları, kimyasal geri dönüşüm de dâhil olmak üzere çeşitli geri dönüşüm süreçlerinde ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı’’ dedi, Indorama Ventures Fibres Almanya Trevira CS Pazarlama & İş Geliştirme Direktörü Anke Vollenbröker.

KÜTÜPHANE'de ziyaretçiler seçili işlevsel tekstillerden ilham aldı. Öne çıkan gösterimler arasında alev geciktirici duvar kâğıdı, kir tutmaz döşeme kumaşı ve ışığa dayanıklı deri yer alıyor. Kontrat ürün yelpazesi, dekoratif ve döşemelik kumaşlara yönelik Elyaflar & İplikler alanıyla tamamlandı. 2024 yılında öncelikli sergi alanı öncekilerden daha büyüktü.

2025 için Tablo: Studio Urquiola ile Ortaklık Açıklandı

Heimtextil, 2025 yılı için en önemli ve etkili uluslararası tasarım stüdyolarından biri olan Studio Urquiola ile ortaklığını duyurdu. Yaklaşan Heimtextil 2025 için yoğunlukçu ve benzersiz bir tasarım deneyimi sağlayacak öncü bir yükleme planlanıyor. Bu iş birliğiyle, Milano merkezli tasarım stüdyosu ve ev ve kontrat tekstillerine yönelik önde gelen ticaret fuarı, tüm tekstil endüstrisinde inovasyon, sürdürülebilirlik ve tasarıma olan ortak bağlılıklarını vurguluyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.